Mediciner & ADD krockar med rörelsehinder

Förställ dig tanken av att gå runt i en ständig trötthet och dimma. Det är helg och du är väl medveten om allt du borde göra. Barnen pockar på uppmärksamhet och när du väl känner att energin kommer åter så är det bråttom för du vet att den är dyrbar och förtrollningen snart kommer brytas..

Jag har testat alla (?) preparat utom medicinskt amfetamin och det har varit en tuff resa. De få som framkallade känslan av ett normalt liv och fick min vardag att flyta på – de gav mig tyvärr även (mer eller mindre) hemska biverkningar. Pulsen och blodtrycket var de som påverkades mest och det började röra sig om farligt höga siffror. Den enda som fungerade bra på den punkten var Concerta men då hörde jag till de få som alltid hade över 38,0 i temp som biverkning.

I nuläget tar jag 20 mg Medikinet på morgonen och 10 mg av samma preparat efter lunch. (Den här dosen är ganska vanlig hos små/yngre barn) Det förstnämnda gör att jag precis orkar med rutinerna runt barnen och alla samtal/administrativt som måste göras på förmiddagen. Har jag tur så räcker det även till att plugga engelska en halvtimma eller utföra sjukgymnastik. Efter lunch stupar jag och somnar oftast som en stock och 10 mg medför att jag åtminstone vaknar (men inte så mycket mer). Det är tragiskt att man även får äta betablockerare för att kroppen ska fixa denna låga nivå som knappt tillför något. Är det kanske så att 30 mg Medikinet snarare täcker upp för biverkningar av blodtrycksmedicin och betablockerare? Jag vet inte. Det är inte bara Lipödem som framkallar en svullnad och viktökning – det är jag säker på.

Kreativt kaos?

Åter till ämnet.. på helgen när jag inte har någon personlig assistent så ligger jag mest i sängen på förmiddagen och känner hur pulsen rusar i takt med att listan på saker som jag borde göra blir längre och längre. Jag ser småsaker som borde plockas undan och möbler som ”måste” bytas plats på. Projekten i skallen tar aldrig slut och ångesten ökar markant. Jag vill LEKA med barnen men orkar bara ligga och läsa böcker.

img_2862

Jag ligger och surfar runt lite på smarta förvaringslösningar samtidigt som jag tittar mig omkring på kaoset. Jag vill så mycket och behöver verkligen få ordning men vart ska man börja? Jag kan be folk om hjälp men hur ska jag kunna förklara bilderna i mitt huvud? Jag vill skapa något som knappast är möjligt..

Hur lyckas alla andra ha sån ordning och reda?

Hur lyckas alla andra ha sån ordning och reda?

Idag känner jag mig mer rullstolsbunden än rullstolsburen 

Nu ligger G och sover middag medan maken och J åker till affären en snabbis. Det innebär att jag kan vila lite och sen ”vakna till” på mina 10 mg Medikinet. Ursäkta tjat men önskar nästan att de på Förnedringskassan skulle kunna se mig nu och förklara vilket heltidsjobb de anser skulle vara lämpligt..

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.