Vackra Paleja & krasslig Snaps

(De som inte vet att det rör sig om hästnamn i rubriken börjar nog undra haha) 

Igår var det en lugn tur till stallet som stod på schemat. Jag vågade inte ens borsta hästarna pga axlarna men det kändes underbart att bara komma dit och ”gosa häst”. Min assistent F var däremot ridsugen så de körde ett barbackapass i ridhuset medan jag filmade. Det är en dröm att se dem tillsammans och jag lär mig mycket nytt genom att bara observera. Paleja är vackrare än någonsin och är äntligen avslappnad i hela kroppen.   Den krökta ostbågsnacken är tack och lov ett minne blott…

img_2813

Stillbild från en filmsnutt så kvalitén blev inte den bästa men man ser ändå hur mjuk och följsam Paleja är

Tyvärr så noterade vi även att lille Snaps såg lite hängig ut och var något varmare i höger bak. Inte halt men markerade något när man skulle vända honom. Efter vi tagit tempen, som inte visade på någon feber så tog vi ändå beslutet att han fick gå tillbaka till kompisarna i sin hage. Dumt om han mest blir orolig och frustrerad av att stå inne själv. Ägaren till stallet lovade även att ha lite extra koll och känna igenom honom vid insläpp (vi har fullservice och hästarna tas in på kvällen).

Äldre foto på bästa shettisen

Äldre foto på bästa shettisen

Idag ska vi köra dit och ta en ny koll av gammelgubben innan han får gå ut i hagen. Hoppas och tror faktiskt att det rör sig om en ofarlig spark efter uppgörelse i hagen etc och ingen fångkänning. Den första frosten och mycket frossande av löv kan annars medföra lite problem på en känslig häst…

Nu är det dags för vanliga morgonrutiner och kanske lite slumrande i soffan? Morgonpigga (högljudda) barn och förkyld mamma är ingen höjdarkombination men det är bra mysigt med täcken, filtar och många sagoböcker framför brasan.

Hoppas att ni alla får en fin fredag och även en riktigt bra helg. Kanske tända lite ljus och njuta av hösten inifrån eller om ni hellre vill vara utomhus och hoppa i lövhögar?

Glöm inte att vara rädda om varandra – alltid och oavsett!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.