R som i rutiner och rullstol

Även om min assistent är sjuk (dagens vikarie kunde inte börja jobba fören 09:30) så förändrar inte det rutiner och att barn måste till skolan.

img_2801

Äldsta sonen som går i 2:an har en buss att passa sisodär 07:53 och det är tyvärr inte så att man kan gå på utandör dörren. Det är kanske inte mer än 300-400 meter men gatan slutar uppåt..  föreställ er detta i en rullstol med kassa axlar. Aj! S hjälte till efter förmåga men han har själv en EDS att ta hänsyn till samt lider av astma så det rör sig mest om att hålla i handtagen.

Innan han gick in i bussen så fick jag en stor kram och ett ”hej då mamma”. Än så länge är han omedveten om alla undrade blickar och andra barn som pekar men snart kommer nog frågorna även från honom. Stora killen som redan är åtta år och klok som få.

Gatan känns extra lång idag..

Gatan känns extra lång idag..

Nu sitter S i en varm buss på vägen till skolan och jag har pausat mitt på cykelvägen. Höger axel har hoppat ur led två gånger och jag inser att det får bli ”sparkmodellen” hemåt.  Frågan är bara om höger fot klarar det och speciellt sista uppförsbacken in på vår tomt? Det är svinkallt ute så jag har inte mycket till val. Men först och främst ska jag ringa till arbetsterapeuten och grina lite. Vi får bara en rullstol per patient i detta län men mina axlar fixar inte detta! Hur ska det gå i vinter med snö? Tänk om jag inte ens har assistenter då? Men det är klart FK anser ju att heltidsjobb är en god idé så någon trollar väl fram även en flygande matta inom kort….

img_2804

Varför kan jag inte få en elrullstol? Jag vill bara få vara självständig OCH jag vill framförallt vara MAMMA!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.