B som i bilar & bekymmer

Min stackars make jobbar kvällsskift den här veckan och det innebär att han måste köra hem mitt i natten. Redan när han körde in så kokade bilen men vi hoppades att det var något tillfälligt (vatten som behövdes fyllas på). Tyvärr var det inte så enkelt utan hemresan blev allt annat än rolig…

R.I.P ?

R.I.P ?

Bilen står numera ”parkerad” en bit härifrån och hur vi ska få den bortforslad vette sjutton. Det är ju ingen lätt bilmodell som flertalet bilar kan bogsera direkt och jag gissar tyvärr på att motorn är helt DÖD. Kanske var det väntat med en bil i den här prisklassen men vi hade som inte massa pengar att strö på bilköp.

Vår andra bil är en leasingbil med ett maxantal mil man får köra varje år. Dessa mil är passerade med råge och vi måste därmed köra ännu färre mil nästkommande år…

Well om någon har tips på en bra lotto-rad eller kan locka hit postkodslotteriet så vore det mer än tacksamt.

Ja och om någon från byn läser detta så är de ingen ”skum minibuss” som står  parkerad vid X. Den innehåller varken en dold fartkamera (eller stöldgods) utan främst en jävla massa sand från förskolan och snytpapper.


[uppdatering:]

Nu har vi fått hem skiten till vår egna uppfart och hört oss för med bästa bilfirman. Tyvärr är det som vi anande topplockspackningen och lite annat ”bös” som rasat.. det innebär MINST 10.000 kr och troligen närmare 20.000 kr för det som tillkommer pga V6-motorn. Jisses! 😣

Det fick bli en blocketannons om ”reservdelsbil” och en ny jakt efter billig bil. Älskade att ha en stor och rymlig  familjebuss men nu får vi tänka om. Maken måste kunna ha en relativt billig pendlingsbil och framförallt en bil som går att skruva med själv.  Jag kommer inte kunna köra den själv men har ju assistenterna som kan hjälpa till med det.

I morgon ska vi titta på en äldre Volvo och annars får vi väl leta vidare efter någon billig historia..

 

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.