Sociala medier gör mig sjuk

Ja det är absolut ingen underdrift utan jag mår verkligen skit av Facebook och Instagram. Att ständigt ”bli uppdaterad” om allt och alla. Det är ju dessutom en himla massa intryck överallt och många starka känslor inblandade. Seriöst?! Ja, jag orkar inte köra på såhär och igår brast det totalt; Fredagsmyset byttes nämligen snabbt ut mot en panikångest-attack.

Min ADHD bidrar till att jag gärna scrollar igenom statusuppdateringar och fältet på Instagram X antal gånger per dag. Ofta blir det några inlägg författade eller kommentarer som görs (skriver alltid innan jag hinner tänker klart)  Sedan ska min härliga Asperger-personlighet klara att läsa av och tolka alla kryptiska texter samtidigt som man blir osäker på om man fattat rätt…

image

Jag tror det är svårt för en normal individ att föreställa sig vad det egentligen handlar om. Hur kan någon vardagligt och naturligt vara så himla svårt? Varför går det så mycket energi till saker som merparten människor inte ens reflekterar över? Hur kan det komma sig att jag blir trött av att alltid ha personliga assister omkring mig? (Borde det inte vara tvärtom)

Det där snacket om att ADHD är någon slags superkraft – känns som en större lögn än någonsin. Om det nu bara är positivt och inte ställer till några problem i vardagen så förstår jag ärligt talat inte syftet med en utredning. Faktum är ju trots allt att merparten av dessa kändisar med NPF som sprider denna myt i regel alltid gjort utredning och fått diagnos som vuxna. En del bitar av min personlighet som kan härledas till ADHD/Asperger är givetvis positiva men om allt vore toppen så skulle jag väl ändå inte sökt hjälp och fått till en utredning? Jag hade definitivt inte testat flera sorters mediciner och genomlidit hemska biverkningar längs resans gång!

Jag är inte stolt över min ”superkraft” som inneburit att jag fått kämpa som en idiot idag – bara för att få klart veckans uppgifter i Engelska B (Jag läser på 25%). Jag är definitivt inte stolt över att inte fått till en komplett utbildning vid det här ålder!  För att inte försämra koncentration och uthållighet ytterligare  så får jag givetvis undvika alla former av smärtstillande. Även om jag just nu råkar ha fruktansvärda smärtor i både rygg och nacke… Tack för det skitkroppen!

Nu ska jag krypa ner bredvid min fyraåriga fighter som ligger med sin brummande CPAP. Ikväll blir det inget scrollande med en massa jobbiga intryck utan enbart ”Lugna favoriter” på sin höjd. Jag ska bli bättre på att ta pauser i vardagen och försöka komma till ro på kvällarna. Det är jag skyldig både mig själv och min stackars omgivning!

Ps. Tack för att du slängde iväg ett så fint mess förut M.J – det värmde mitt i allt kämpigt.. 

image

Musik är dessutom mer balsam för själen än det där jävla Facebook *s*

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.