Inga mer småbarn här hemma…

Igår var en stor dag för både G och mig som mamma. Min minsting fyllde hela FYRA år och småbarnstiden är officiellt avslutad. För visst är det så? 0-3 år är ändå småttisar på något sätt och sen springer bara tiden iväg (som vanligt).

Vår (snart isolerade) altan är guld vid dessa tillfällen.

Vår (snart isolerade) altan är guld vid dessa tillfällen.

Det var enormt uppskattat med Spindelmannentårtorna och ett bra beslut att jag inte gjorde dessa själv. Dels hade resultatet inte blivit lika bra och så skulle min kära stressnivå skjutit i höjden ännu mer.

G blev väldigt glad för uppvaktningen från de närmaste och besök av mormor, morfar och morbror (lillplutten och hans mamma fick stanna hemma då vi inte vill riskera några smittor härifrån). Det var roliga presenter, mycket stoj och provkörning av denna leksak, som han fick av oss.

image

En enormt lycklig och stolt fyraåring körde runt med sitt nya fordon ända till batteriet tog slut hehe. Kändes tryggt att han endast kan köra med den på läge 1 och i ”promenadfart” till att börja med. Utöver den fick han även en framåtvänd bilbarnstol i present som han längtat efter. (Jag vet att de rekommenderar 4-5 år men vi känner oss nöjda med att vi hade bakåtvänt i fyra år på alla barn men känner att gränsen är nådd nu)

image

Den här modellen känns både smidig att flytta mellan stolarna men ändå mer ombonad samt säker ifall en sidokollision skulle inträffa. Jag köpte den här modellen ”Bodyguard” från Haucks för pangpris på Jollyroom men nu var de tydligen slutsålda – så kan inte direktlänka men de finns säkert i andra nätbutiker.

Lånad produktbild

Lånad produktbild

Visst verkar den ganska fiffig? Gillar att den går att ”fälla” i olika lägen så den passar i olika bilar. Annars kan det lätt bli både irriterande för den som ska byta plats på stolen men framförallt barnet i den.

Annars då? Jo vi har haft avlösare i hemmet idag mellan 10-14 och hon var verkligen efterlängtad. Barnen har saknat henne massor och det har vi vuxna allt gjort oxå. Så fort hon blev innanför dörren så blev det mer harmoni i huset hehe. Näe men vi är alla trötta nu och det här hemska viruset har tagit på oss. Energin är obefintlig och allt blir extra tufft. Själv berättas jag med stundande PMS och har som vanligt rejält ont i magen (och är extremt svullen) flera dagar innan mensen ens dykt upp. Det är så enormt tröttsamt och sänker livskvalitén drastiskt. Jag är steriliserad men de ville inte operera bort ”rubbet” pga Ehlers-danlos och att riskerna därmed ökar drastiskt för framfall och annat elände.. Så vad gör man istället då? Jo man får gilla läget och ta så lite smärtstillande som möjligt för de förvandlar mig till en zombie. Klimakteriet är efterlängtat kan jag säga men många år kvar.

Idag har en vän förbarmat sig och köpte ett headset till mig inne i stan inför morgondagens skolstart. Jag har börjar bläddra i skolboken och påmindes än en gång om hur dum jag kände mig när jag läste Engelska B senast… Suck. Nåja bara bita ihop och göra sitt bästa.  Ska jag pusha barnen med studierna och att de bara ska göra sitt bästa så kanske det vore en god ide om även jag hade den inställningen?

GOOD ENOUGH

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Malin skriver:

    Lycka till med studierna nu! Behöver du hjälp så tveka inte att fråga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.