Jag är inte FET utan det är Lipödem

På ett sätt är det en sorg att få det svart på vitt men samtidigt skönt att veta VARFÖR jag ser ut såhär. Ja hur man kan öka så enormt mycket i vikt under så pass kort tid och svaret var Lipödem.

Jag ser inte klok ut med kläder på och utan ska vi inte prata om. Kroppsformen påminner mer och mer om en viss Barbamamma och vet ni vad det värsta är? Smärtan och skammen när folk tittar. Vetskapen om att man är mer rörlig nu än direkt efter operationen men ändå ökat 10-11 kg.. (Det skiljer dessutom närmare 2 kg mellan morgon och kväll). Jag skäms och känner mig äckligare och äckligare ju större låren blir. Det är en ond och smärtsam cirkel.

Källwww.svenskaodemforbundet.se

Källa: www.svenskaodemforbundet.se

Det som skojats bort som bindvävsknutor är inte bara ett normalt tillstånd vid EDS som jag blivit tröstat med. Tvärtom! Ehlers-danlos är inte boven till allt och jag är less på att det mesta ursäktas/förklaras så när man tittar i min journal. Jag är inte sjuk av mitt medfödda  syndrom men jag lider av mitt Lipödem. Det här är ett bra exempel på hur tokigt det kan bli när man hänger upp sig enbart på EDS och inte tänker utanför boxen.

image

Jag har nu fått till uppgift att mäta mig flera gånger per dag och använda stödstrumpor samt ev träningsbyxor med kompression. Detta i väntan på att måtten ska bli klara och en beställning kan ske på en riktig kompressionsdräkt. Lät som en dyr historia som ska sys upp efter mina exakta mått så jag förstår att det definitivt inte får bli några fel. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot att få veta svart på vitt hur det ser ut i siffror. Hua!

Finns det några av era läsare som har erfarenhet av Lipödem och behandling av problemet? Vill veta allt och få tips på egenvård.

Bör tilläggas att jag inte anser mig vara normalviktig – utan givetvis är jag överviktig oavsett Lipödem 😆

 

Mer information: www.svenskaodemforbundet.se

Related Posts

2 Discussion to this post

 1. Jennie skriver:

  Hej Jenny! Jag har läst om detta som symtom på sköldkörtelsjukdomar. Har du fått detta konstaterat?

  • Lillgammal skriver:

   Menar du lipödem?
   Jag har tagit nya prover för sköldkörteln men tidigare har värdena ändå legat ”okej” så det är nog bara otur/arv som spökar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.