Efter operationen: OK-stämpel och summering

Nu har jag kommit hem och hunnit ”landa” efter tiden i Ängelholm. Eller ja minstingen är sjuk och vi har spenderat dagen svettandes inomhus MEN lite soffläge fick vi allt till och det var välbehövt. Kroppen är allt annat än nöjd efter taxifärden hem igår och jag vågar inte tänka på hur jag hade mått om vi inte övernattat..

Varm och svettig men mycket nöjd tjej!

Varm och svettig men mycket nöjd tjej!

Hur gick nu återbesöket? Jo det var finfint enligt Doktor Sturesson och han var väldigt nöjd med resultatet. En OK-stämpel som jag hoppades på 🙂

Rörligheten och känseln är tillbaka med besked men jag ska givetvis ta det lugnt ändå ett bra tag framöver (enbart skritta korta stunder på hästen till exempel). Men generellt sett så är den värsta konvalescenstiden över och jag får nu dras med bestående smärtor på andra ställen av kroppen. Det jag pratat mycket om (i ländryggen) som gör ont – är mycket riktigt nygamla diskbråck. Inget jag varken kan eller vill operera. Ja om det inte blir akut som härom året då jag inte hade något val…

Nervös väntan som vanligt

Nervös väntan som vanligt

Hur ser då framtiden ut? Frågorna angående återhämtning och när kroppen ”läkt klart” efter operationen börjar bli jobbiga. Svaret jag borde leverera gör bara min omgivning osäker och mållös. Det är inte så enkelt.

Så vad är då planen här och nu? Jo, jag måste lära mig lyssna på min kropp och ta hjälp av mina assistenter (hoppas på förnyelse av beslut sen). Det är en kombination av stöd från omgivningen men även en större kroppskännedom som växer fram successivt..  Allt för att spara kroppen från nya problem och ”sparka igång” varenda muskel i kroppen, så den orkar föra mig fram genom livet i många många år till.

Som jag skrivit tidigare så kommer inte framtiden bli exakt som jag trodde men det behöver inte betyda att livet är mörkt och ledsamt utan det kan faktiskt bli ganska bra ändå – bara man har lite tålamod, skinn på näsan och inte minst stöd från sin omgivning.

image image image

Ett stort tack till världens bästa stad Ängelholm. Hoppas vi ses snart igen men då som turister och flera dagar!

 

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Thea skriver:

  Kloka ord! Ta hand om dig! Tack för uppdatering:)

 2. Thea skriver:

  Jag fick lite tuffa besked när jag var där för några veckor sedan. Han såg förfärad ut att jag hade så lite muskler och skört skellett. Jag ska försöka förbättra detta på 6 månader då jag ska dit igen. De verkade även tycka att det inte vore omöjligt för mig att bli bättre/bra utan operation. Men jag tycker jag knappt kan röra på mig:( Varje patient och våra förutsättningar är så klart olika och de beräknar väl in allt, men kunde inte låta bli att tänka på dig. Sa han något om muskler till dig, eller skellettet?

  • Lillgammal skriver:

   Hej!
   Vad tråkigt med såna besked även om jag inte riktigt vet vad det innebär i praktiken.
   För egen del så var det bara mycket artros och klassisk ”EDS-bindväv”.
   Hoppas att det kommer gå vägen även för dig!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.