Efterkontroll: operation av SI-led

Jag och min personliga assistent J sitter i en taxi på väg till Ängelholm för efterkontroll. Det är drygt 1 år sedan första och 3 månader sen den senaste operationen. Tror de kommer köra check av båda samtidigt och frågan är om det kanske även blir MR? Spännande… Vore intressant att se hur det ser ut i hela ländryggen faktiskt.
Nåja. Viktigast är att Doktor Sturesson får kika och bedöma – jag har full respekt och litar på hans bedömningar.

Doktorn skulle bara "häfta ihop" mammas rygg lite som jag sa till barnen

Doktorn skulle bara ”häfta ihop” mammas rygg lite som jag sa till barnen

Vi håller  tummarna för OK-stämpel att även vädret stämmer då vi sover kvar över natt på hotell Riverside. Det är ett mysigt hotell som jag dessvärre missade frukostbuffén på senast då jag var tvingad att fasta inför operationen förra året. Jag hoppas kunna använda en fin långklänning under eftermiddagen och kanske även hinna besöka havet om vi hinner. Annars blir det toppen med bara lite ”stadshäng” innan en välförtjänt vila på hotellrummet…

En sista välbehövd och välkommen värmebölja

En sista välbehövd och välkommen värmebölja

Även om jag kommer sakna mina killar så är den här resan så otroligt välbehövd även för själen. Det har varit för mycket under den senaste tiden som Ni säkert redan förstått.

Jag har efter enbart 30 min i taxin redan rejält ont i ryggen så det var nog ett bra beslut att inte åka tur och retur under samma dag. Det blir som drygt 3,5 h enbart enkel resa. Bara gilla läget för extra smärtlindring går inte att ta nu inför läkarbesöket. Ja för att bedömningen ska bli så rättvis som möjligt när han undersöker mig..

Jag vet att det ständigt dyker upp nya läsare här som googlat sig fram på ”SI-led och operation” etc och jag får många frågor om det praktiska runt remisser osv men tyvärr har jag ingen magisk lösning. Att jag fick komma ner till Ängelholm beror på mycket bråk (och en hel del tur) samt en second opinion. Det sistnämnda är värt att strida för men Ni måste göra er berädda på att det kan bli en lång process. Det räcker oftast inte med en remiss från din husläkare utan det måste ske via specialist på ortopedavdelningen etc. Att ens komma intill där med en diagnos som Ehlers-danlos kanske inte alltid är lätt (det går ju inte att åtgärda grundproblemet och det finns ingen ”quickfix”) men ge inte upp!  Det är väl värt att få komma till Ängelholm och träffa Bengt Sturesson för en bedömning – han kanske i många fall avråder er för operation men då vet man åtminstone. Om du är en god operationskandidat och förutsättningarna ser bra ut, så finns det ingen anledning för att gå runt och lida. Läkare på hemmaplan måste släppa sin prestige när det finns enstaka experter på andra håll och ingen kvinna ska behöva gå runt med brutala ”foglossningsmärtor” flera år efter man fött barn….

Ps. Än så länge är taxiresan hundra gånger bättre än senast men vi får hoppas att lastbilen före inte trampar på bromsen snabbt hehe 😁

3 hundradelsekund-regeln? 🙈

3 hundradelsekund-regeln? 🙈

Related Posts

Discussion about this post

  1. […] Efterkontroll: operation av SI-led […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.