Min smärta är en del av vardagen

Idag har ångesten byts ut mot en skärande och huggande smärta i ländryggen. Det känns som en blandning av ryggskott och förlossningsvärkar som hela tiden ökar i styrka.

Är det något farligt? Nej det är det tack och lov inte. Det är snarare så att min överrörliga kropp och två stygga diskbråck inte samarbetar efter överbelastning. Jag har helt enkelt inte förebyggt/avlastat kroppen nog mycket, utan ”lekt hjälte” under en längre period  (även om assistenterna sagt ifrån). Min skenande vikt, dåliga samvete gentemot familjen och rastlösheten får mig att utföra fler saker än jag egentligen borde. Jag försöker lära mig av mina tidigare misstag men det går inget vidare…

I morgon har vi återgivning på BUP (5 mil härifrån) tillsammans med förskolans personal så då bara måste jag vara ”fit for fight” igen. I nuläget känns det som en tuff uppgift att bara sitta upp i bilen in till grannstaden men i värsta fall får jag ta behovsmedicin och leva med biverkningar som kommer på köpet. Ja som sagt det finns inget utrymme för sängläge…

Annars då? Ja på tisdag hoppas jag kunna vila i timtal inför onsdagens utflykt. Det är nämnligen dags för återkontroll efter operationen av SI-leden nere i Ängelholm. Jag både hoppas och tror att återhämtningen går som planerat utifrån mina förutsättningar.

17 maj skedde sista operationen

17 maj skedde sista operationen

Jag ska vara på sjukhuset och träffa läkaren 11:30 men taxin ner hämtar upp oss redan 07:05, då det tar sisodär 3,5 h ner.  Min assistent J kommer följa med som hjälpande hand och vi ska även övernatta på hotell efteråt. (7 h i bil under en dag skulle medföra stora problem för min kropp). Blir upphämtade efter hotellfrukosten dagen efter istället… Skönt.

Håll tummarna för att kroppen håller ihop nu så allt går som planerat!

Ps. Jag har fått både mail och kommentarer ifrån flera oroliga/förväntansfulla tjejer angående SI-ledsoperationer under den senaste tiden. Det är roligt att ni ”googlat” er hit och vill läsa mer om mina erfarenheter men jag vill vara noga att påminna om att MIN UPPLEVELSE (gentemot många andra patienter) skiljer sig troligen mycket pga min Ehlers-danlos. Att jag nu har svåra smärtor i ländryggen är för att problemet flyttar sig uppåt kan man säga…  Däremot har jag blivit av med ALLA SVÅRA SMÄRTOR i SI-lederna och är mycket nöjd med båda ingreppen i nuläget.

HÄR kan man läsa mer om mina erfarenheter och upplevelser…

Related Posts

5 Discussion to this post

 1. Lena skriver:

  Hej! Jag har också EDS och lider av smärtor i ländryggen, bla från SI-lederna. Jag blir så glad när jag läser att det finns hjälp att få. Jag har, som de flesta, fått höra att man inte utför den här operationen på EDS-patienter. Så därför undrar jag om jag kan få hänvisa till din blogg nästa gång jag ska till min läkare? Så hon ser att det faktiskt finns den möjligheten.
  Kram från zebravännen Lena

 2. Queen gniztra skriver:

  Usch stackare hoppas du mår bättre imorrn!
  Kram Queen gniztra

 3. Thea skriver:

  Uppdatera gärna efter återbesöket! Tack för att du delar med dig av dina upplevelser/erfarenheter. Hoppas smärtan i ryggen lägger sig!! Har du provat att komma i bassäng för o avlasta ryggen lite?:) fick ofta ont i ryggen tidigare för jag inte kunde stå gå sitta bara ligga på samma sida, tills jag började vara i bassäng. Jag kan simma med bara armarna men inte benen pga SI-leden. Men EDS ställer till det för dig:( Kram

  • Lillgammal skriver:

   Tack för tipsen 🙂
   Hoppas på att kunna börja med bassängträning framöver men just nu tar jag mig nog varker upp/ner i vattnet.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.