Sista dagen på sommarlovet

Idag var det väckning 06:00 *pip* som gällde då jag fick äran att sova med minstingen. Helt okej då vi haft perioder med uppstigning 04:15. Puh! Dessa mornar är man extra tacksam för IPads kan jag lova. Istället för att hela huset väcks så kan barnen sysselsätta sig en timma eller så och med lite extra tur så kanske föräldrarna får slumra några minuter.

Idag ska jag och G ha liten playdate på lekplatsen med hans kompis E (med mamma). Under tiden vi är borta så kommer mormor och morfar för att hämta hem storebröderna några timmar. Vi behöver verkligen dela på G och framförallt J som bara bråkat det senaste. Igår drämde minstingen en hård leksak i bakhuvudet på sin bror – vilket resulterade i en hel del blod och besök av ambulanssjukvårdare för kontroll. Ja herregud… Visste inte om jag skulle skratta eller gråta åt eländet men hur som helst är vissa leksaker numera beslagtagna.

Bevisföremål

Bevisföremål

Under tiden som grabbarna är på miniutflykt så ska nog maken ta en dust med bilen. Inte nog med att bromsbelägg+skivor ska bytas som planerat utan nu ska även en varningslampa förhoppningsvis släckas. Igår när jag och assistenten var ute och körde så blev vi hastigt (men mindre lustigt) påminda om att oljenivån var på lägsta strecket. Jag hoppas det bara är det eller någon säkring som spökar för vi har varken tid, ork eller ekonomi för några fler överraskningar just nu.

Tacksam över mina händiga assistenter

Tacksam för mina händiga assistenter

Själv ska jag köra lite vila efter besöker på lekplatsen. Man tänker inte på hur mycket energi som krävs vid dessa vardagliga aktiviteter men jag börjar sakta men säkert lära mig. Ja, konsten med att portionera ut saker och ta pauser längs resans gång. Efter vilan så blir det att planera inför veckan som kommer och förbereda mig lite, då det är möte med LSS-handläggare i morgon. Samtalet handlar om ansökan angående fortsatt utökning av assistenttimmarna. Jag är livrädd för att få ett nej. På många sätt är jag givetvis starkare i kroppen än vad jag var som nyopererad men samtidigt har mycket annat försämrats. Det är så svårt att sätta ord på hur mitt mående kan förändras över dagen och hur pass beroende jag då är av hjälpen…

Kanske sätter vi oss och pysslar lite med G innan bröderna ansluter. Det var faktiskt riktigt uppskattat igår och relativt lugnt 😉

image

 

Hur har Ni det med semester/sommarlov; Är det redan dags för vardag eller är det lugnt någon vecka till?

Related Posts

6 Discussion to this post

 1. Malin skriver:

  Hoppas ni får en fin dag! Här påbörjar vi resan upp till Stockholm om ett par timmar och jag är redan stressad över dessa dagar men jag hoppas att det blir bra och framförallt att barnen uppskattar det och slutar tjura.

 2. Fannyemmaviola skriver:

  Himla otur med leksaksincidenten.. Men klokt o låta dom leka på var sitt håll ibland så dom får pausa från varandra. Här börjar väll vardagen imorgon Erik hade bara en vecka ledigt så han har redan jobbat en vecka. Pappa har haft 5 veckor o börjar igen imorrn vilket innebär att han inte kmr.va här o greja m altanen så då kan jag andas ut lite vart fem intensiva veckor för mig. O den 18e drar jag t Montenegro på rehabresa så gud va jag längtar. Hoppas du får mer assistent timmar 💗💗💗

 3. Queen Gniztra skriver:

  Jag hoppas oxå vi båda vinner storvinsten så vi kan köpa varsin husbil 😉
  Fin blogg du har 🙂
  Kram Queen gniztra

 4. natalia skriver:

  För mig är det ca 2 veckor kvar 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ett positivt beslut

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.