En längtan efter rutiner

Sommaren blev tuffare än vi någonsin anade och i efterhand förstår jag inte hur vi ”överlevde”. Så otroligt många tuffa dagar och nätter har passerat. Den såkallade semestern blev allt annat än avkoppling kan man kanske konstatera?

Kommunens IFO-chef stal så otroligt mycket energi och glädje. Ja inte minst trygghet från barnen. Allt som var under kontroll raserades så fort konsulten avslutade sin tjänst här. Jag har gått runt med en stor klump i magen hela sommaren och en ständig ångest över att inte kunna ge barnen ALLT de behöver och förtjänar men vi kan ändå stolt konstatera att vi gjorde vårt bästa. Det kan ingen ta ifrån oss.

Nu är vi oroliga över hur vardagen ska fungera med makens jobb och minskning av sjukskrivningen. Hur ska han kunna orka jobba mer när stödet minskar? Han är ju redan helt slut och går på knäna. Det är så fruktansvärt svårt att föreställa sig att allt ska lösa sig under morgondagen och nästkommande vecka. Det är sen dags för den hårda verkligheten som inte har plats för mammor som jag. Det spelar ingen roll varför jag inte kan göra 50% av mitt föräldraansvar – systemet är inte gjort efter familjer som våra.

Det är tufft nog att ha flera barn med speciella behov men när man som förälder även har ett större funktionshinder då är man ännu mer utsatt. Skyddsnätet och den ”svenska modellen” är trasig. Totalt söndertrasad!

Mitt i allt detta så längtar jag ändå till vardagen. Inte för egen del men för barnens del. De ska slippa få ty sig till personer som bara försvinner över dagen utan istället få fokusera på sin trygga miljö. På skolan och förskolan där det aldrig varit något snack om deras speciella behov eller ifrågasättande av resurser. De behöver sina resurser och vetskapen om att allt rullar på som dagen innan.

Triss i pojkar ♥️

Regnet öser ner för fullt här och jag började precis fundera på om respektive barn har regnkläder som funkar resten av terminen. Det är skönt att grubbla på något annat en stund..

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.