60 min med intelligensreserven

Idag fick vi då äntligen till mötet med IFO-chef och Socialchefen kunde faktiskt ändra om sitt schema och även hen närvara.  Klockan 13:00 satt vi utanför dörrarna och väntade på att bli insläppta.

Vad följde? Jo lögner och ännu mer lögner 

• IFO-chefen sa att hen inte blivit tillfrågad om möten upprepade gånger trots att socialchefen satt mitt i mot (det var hen som personligen ville ha till möte).

• Ljög om att rektorn på förskolan/skolan lovat att barnen kunde vara där med fortsatt stöd i samma omfattning. Även om jag ringde upp rektorn på högtalartelefonen och hon sa att hon aldrig ens pratat med personen i fråga – så fortsatte hon påstå att de haft kontakt.

• Påstod att det inte fanns något beslut från föregående konsult och vi bara hittade på. Jag ringde då till kammarrätten som har originalet och de mailade (nu precis) alla akter ink detta. Hon har alltså städat bort ett beslut och tror vi inte fick det skickat från konsulten.

• Forsätter påstå att hen pratat med personalchefen på Lastvagnar och det är samma regler där som på Personvagnar (?!) så maken kan byta arbetstider. Maken blir förbannad och frågar om vi ska jämföra kommuner exakt eftersom det oxå är samma sak (hon fattar inget och hånflinar).

• När vi tar upp hennes uttalande i telefonen angående ”att det var fel av konsulten att fatta beslut efter behov och inte resurser” så erkänner hon men i nästa stund när hon ser chefens min – på blånekar hon. Säger att vi har det inspelat men då får vi bara ett hånfullt flin och ”ja men spela upp det för mig då” haha.

Avslutningsvis kläcker hon att det är fem ”värre barnfamiljer” än oss vad gäller behov. Socialchefen hinner precis tysta henne så ingen mer info kommer och vi sitter som fågelholkar. Människan är ju inte klok. Inte för fem öre! Det är inte ens skrattretande längre utan mest skrämmande. En kvinnlig psykopat kanske?

Ett skepp kommer lastat

Ett skepp kommer lastat

Jag undrar om skattebetalarna i den här kommunen är nöjda med vart pengarna går och hur lång tid det tar innan nåt allvarligt händer i nån av ”de värsta familjerna”… 

Ps. Tack för sällskapet och peppningen innan L – det betydde massor vännen! 

Related Posts

Discussion about this post

  1. Chris J. skriver:

    Ja… vad ska man säga 😼 ? Det är ju bara ofattbart att det kan gå till såhär. Polisanmäla kanske , vilket ju aldrig är roligt, men man måste väl ändå ha någon skyldighet att sköta sitt jobb på ett anständigt sätt. Eller är de så slut i huvudet för att de vet att de inte klarar det för de har annan press på sig… uppifrån…? Men en socialchef måste väl ha nåt i huvudet, eller 😳 . Jag bara hoppas, o håller tummarna, att ni klarar er och att det blir till det bättre till slut. Att ni ändå orkar så mycket som ni gör är ju ett föredöme för mig… kanske inte ska haka upp mig så på att dottern, som flyttade upp från Skåne förra året, helt lyckats förstöra den trevliga samvaro som vi(hennes gamla föräldrar o jag- o min hund!) hade . God grannsämja alltså… känns ensamt 😢. Kram på er alla 🌻 Chris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.