Jag får lära mig en läxa

Söndag morgon och jag ligger här med vidriga smärtor i ländryggen. Det strålar ner mot benet och hugger vid SI-lederna. Både det som opererades förra året (höger) och det som senast åtgärdades i maj månad (vänster). Egentligen skulle jag kunna bli hatisk mot smärtan men jag vet ju så väl varför det blir så här..

Gårdagen var jätterolig men allt har sitt pris. Att sitta upp mycket i rullstol och åka i bil ger alltid ett smärtpåslag – när vi även hittar på saker där ingen möjlighet finns för vila under dagen så är det som upplagt för detta. Min kropp fixar mycket men den behöver pauser. Likt barnen som landar i barnvagnen med viloläge så behöver jag sträcka ut ryggen. Min nacke orkar inte heller ”hålla upp” ett tungt huvud i flera timmar i sträck.

Idag hade vi som sagt planerat lite för en utflykt till och ett par timmar på HJOKO men nu får jag inse faktum; kroppen behöver vila och smärtan början bli övermäktig. Vi gör som så istället att maken åker dit själv med mellansonen J 6 år och tar med hörselkåpor (högt ljud då de ”blåste av” ekipage) + barnvagnen. J var faktiskt barnet i familjen som uppskattade tävlingarna mest igår. Är han bara själv med en vuxen och kan ta micropauser i barnvagnen så går saker oxh ting riktigt smidigt.  Även om hans Autism och diverse andra diagnoser fortfarande bidrar till tuffa prövningar för hans del så ser man tydligt att han sakta men säkert börjar mogna. Han är bara en liten ensamvarg och kommer nog alltid vara det. Helt okej för min del.. Accepterar barnen mina utifrån deras egna personligheter och vill som andra föräldrar bara se de bli lyckliga.

Blir nog mycket sånt här idag...

Blir nog mycket sånt här idag…

Nu har jag än en gång lärt mig en läxa och ska jag ta mitt föräldraansvar för att lära barnen att lyssna bättre på sina egna kroppar. De fick ärva lite gener som gav Ehlers-danlos men de behöver verkligen inte kopiera sin mors dumdristighet och därmed överanstränga kroppar samt själar. Lagom är alltid bäst! 

Ps. J och G behöver verkligen komma bort från varandra ett tag. Syskonkärleken ”blommar” som man brukar säga..

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välkomnar vardagen

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.