HJOKO 2016 med familjen

Klockan 09 i morse packade vi in familjen plus assistenter i bilen och styrde kosan mot den lilla grannstaden Hjo. Det var nämligen dags för westerntävlingar och ett trevligt arrangemang som kallas för HJOKO.

Maken och minstingen matchande fint

Maken och minstingen matchande fint

Det var ett minst sagt omväxlande väder som mötte oss. Ena stunden var det kokhett och solen strålade – medan det i nästa verkligen öste ner regn. Vi klarade oss undan från de värsta regnskurarna ändå med hjälp av tak/tält lite här och var. Lika omväxlande som vädret var dessvärre även våra barns humör. Minstingen har som vanligt ett helt otroligt jäkla humör (och röstresurser) periodvis så det blev ett par mutor om man säger som så.

Tävlingsområdet

Tävlingsområdet

Vi fikade och fyndade lite i de olika butikernas tält. Bland annat t-shirts och nya jeans. Barnen fjäskade till sig varma chips och fick hoppa i lektornet med studsmattan. Det sistnämnda var faktiskt gratis och det ska de verkligen ha creds för. Gratis entré för alla barn under 15 år var det för övrigt. Tummen upp även för det!

När minstingen hade fått sitt 23:e utbrott eller något liknande och det än en gång började ösa ner regn – så gav vi upp och började knalla bort mot parkeringen och lastade in övertrötta barn och grejer.  Klockan var då ganska exakt 13 och vi hade faktiskt redan varit där i 3 timmar. Jag trodde att åtminstone minstingen skulle somna i bilen hem men ack vad jag bedrog mig på den punkten. Han höll allt låda ända till vi rullade in på gårdsplanen där hemma…

Genomblöt efter promenaden upp till bilen...

Genomblöt efter promenaden upp till bilen…

I morgon är det även tävling men vi får se om inte maken får åka själv den här gången. Dels för att barnen tröttnar men främst för att jag har rejält ont. Kroppen skriker nu och detta även efter vila pga att jag har suttit upp för mycket och vridit mig dumt. Det är ju tyvärr oftast så att smärtan slår till i efterhand.

Lite synd att jag missar trevliga hästtävlingar men det är makens ”tur” att åka iväg. Det kommer oavsett fler tillfällen framöver 🙂

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.