Att överklaga ett beslut som försvunnit

Idag har jag suttit och grejat med överklagan på beslutet som jag tidigare berättat om. Då vi redan fått det muntliga svaret och jag vet den såkallade ”anledningen” till avslag – så skrev jag utifrån detta. Maken fick sen lämna in två exemplar på kommunhuset. Först och främst en kopia till IFO-chefen och även en till den tillfälliga socialchefen.

Jag tänkte dela med mig av en av våra bilagor som känns väldigt aktuell. Då Socialtjänstlagen inte direkt följs här i kommunen så tänkte jag friska upp minnet lite på inblandade. Bara för att man själv har storhetsvansinne så fungerar det inte som så att man kan köra över allt och alla. Definitivt inte sina kollegor med stor erfarenhet som gjort ett tusen gånger bättre jobb..

Notera detta med att man inte bara kan ändra om ett beslut - även om det tidigare löper ut efter en angiven tid.

Notera detta med att man inte bara kan ändra om ett beslut – även om det tidigare löper ut efter en angiven tid.

Det var ju som så att vederbörande ville att jag skulle hämtat ut det här skriftliga skämtet redan i fredags förmiddag men jag stod på mig och krävde att den skulle skickas rekommenderat (med läskvitto) så utgick vi från att den skulle komma med posten idag.  Har det anlänt? Nej precis. Inte nog med att hen betett sig enormt grisigt hittills utan nu fortsätter alltså eländet. Vi har alltså fått vetskap om ett avslag muntligt men blir nu stoppade från att ta del av eländet. Kanske trodde hen att tid skulle sparas inför vår överklagan? Kanske saknar hen bara empati? Nåja. Jag valde åtminstone att besvara detta omgående och nu får vi se hur hen agerar.

Givetvis så har jag även mailat tillfälliga socialchefen och berättat att vi inte fått  något avslag med posten idag men gissar på att när hon väl frågar vederbörande, så kommer hen dra någon rövare som vanligt.  Här slipper man undan med indragna beslut som resulterar i förtvivlade barnfamiljer, arbetsvägran trots påbackningar uppifrån och en jävligt taskig attityd  – alltid och oavsett!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.