NPF-familj: När en vanlig utflykt blir kaos

Vid frukosten idag så fick vi den briljanta idéen att hela familjen (plus assistenter) skulle åka ut till hästarna på förmiddagen. Det var lite tight med tid då vi behövde vara tillbaka när en av tjejerna slutade vid 12 men vi resonerade som så att vi nog ändå skulle greja det.

Efter att vi fått i oss frukost och bytt om så var det då dags för att hoppa in i chevan. Barnen hade börjat bli lite rastlösa men eftersom de hann springa i trädgården och hoppa studsmatta innan avfärd så var det värsta överaktiviteten åtgärdad..

Halvvägs till stallet så börjar jag bli lite nojig då jag skymtar att minstingens ena fot saknar sko och när även den andra saknar en så ställde jag frågan; ”DU TOG VÄL MED HANS SKOR” till maken? Nej det visar sig att de står kvar vid studsmattan och att han lyfte honom direkt in i bilen. Pust. Vända? Nej det hinner vi inte. Försöker messa till de jag känner i närheten av stallet och kollar om någon har skor men icke. Suck. Det slutar med att vi åker ner till Netto och maken får gå in för att köpa ett par skor, som tack och lov fans i hans storlek. (199 kr var ändå okej för blivande höstskor).

Samtidigt som han är inne så kommer jag på att jag ska få leverans från DHL mellan 10:30-13:30 och klockan är då 10:05. Suck igen. Blir att ringa till deras kontor och förklara sig men de skulle nog kunna lösa det med leverans efter 12:00. Puh!

Jag hatar att ha en överkokt hjärna vid såna här tillfällen och samtidigt som jag kan skratta åt det så blir jag verkligen förbannad!

Tillbaka upp till hästarna där en intensiv men rolig timma väntar. Vår shettis blir motvilligt rengjord i duschspiltan och G hjälper till medan S och maken hämtar Paleja. Hon förbereds och leds ut lagom till att Snaps är rengjord, sprayad med insektsmedel och tillbakalämnad i sin hage. Barnen får börja rida och hon sköter sig exemplariskt hela tiden. När maken ska rida så är barnen kvar i paddocken tillsammans med en av mina assistenter och busar runt men Paleja har stenkoll och är extra nöjd över ”liv i luckan”.  Hon går otroligt fint och är enormt lyhörd. Efter passet så blir det insektsspray på även henne och innan vi åker hemåt så ber jag ena assistenten ta med ryktsakerna hem (behöver rengöras).

Fullt ös i nya kängorna haha

Fullt ös i nya kängorna haha

När vi kommer hem sen så visar det sig att våra saker stått bredvid en annan kvarglömd ryktlåda, i stallgången så vi har fått fel saker med oss hem (dubbelsuck) men tur i oturen är att ägaren är på semester och inte behöver de just NU. Däremot måste vi åka tillbaka med det i morgon då vi har vilda minstingen med oss (maken och S ska på utflykt till High Chaparall).  Så klantigt av mig att inte säga att det bara var en låda som skulle med och vilken färg den har…

(Vi hade en väldigt rolig förmiddag trots allt trassel)

Våra dagar är aldrig tråkiga och enformiga eller hur ska man sammanfatta det som? Haha

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.