Sjukgymnastiken funkar INTE

Jag har tidigare hyllat sjukgymnastiken och skrivit om hur bra det går men det var då. Numera går det inget vidare och jag har pissont under övningar och efteråt. Vart går gränsen och vem kan svara på när gränsen är nådd? Ska jag strida vidare och följa ”det normala rehabiliteringsprogrammet”? Eller ska jag försöka tänka på att min kropp kanske inte fixar det i sin helhet?  Jag känner mig så jävla kass och klen som inte ens fixar detta lilla träningsschema bra.

Jag fick så fruktansvärt ont i ländryggen vid dagens pass och nacken samt käkarna blev stela nu i efterhand. Det sistnämnda framkallar en hemsk spänningshuvudvärk och migränen är inte långt borta. Jag kan fan inte ha mer migrän nu; min medicin är nästan slut och det är ju inte så konstigt när anfallen har avlöst varandra den senaste tiden.  I början kunde bettskenan trolla bort de värsta spänningarna men nu är det nästan tvärtom. Käkarna pressas som mot varandra och det låter nästan som jag ska bita av själva skenen när jag vaknar på morgonen.

Det återstår att se om detta med nacken och huvudvärken är övergående eller om det fortsätter trilskas även efter operationen av käken det närmaste.  Jag hoppas att sjukgymnastiken kommer lindra värken i resterande kropp och att jag snart ser resultat. Ja eller snarare känner det. Jag behöver verkligen det för att orka kämpa vidare mot alla utmaningar. Det är inte en eller några stycken – utan det handlar om många.  Jag hoppas att min nya sjukgymnast (som tar vid när min slutar sista augusti) förstår stationen och är lite mer påläst om Ehlers-danlos klassisk variant och hur det tyvärr kan påverka hela kroppen.

Jag saknar EN ansvarig person som kan ge mig och alla läkarkontakter vägledning. En person som vet vad jag behöver inom alla områden och vilka saker som ska undvikas. Innerst inne vet jag att det knappast är genomförbart men man kan ju alltid drömma…

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.