När familjens utflykter kräver planering

Jag kan inte påstå att vår familj har patent på detta med behov av planering men däremot så vet vi föräldrar till ”bokstavsbarn” att spontanutflykter inte brukar bli så bra. I mitt fall när jag som mamma i familjen har både har ADD och Asperger samt mitt fysiska funktionshinder – ja då är det bara att glömma 😉

Vi har nu laddat upp inför morgondagens utflykt till Kolmården i sisodär 3 veckor och barnen har fått räkna ned med hjälp av en kalender. En ny post-itlapp har fått ryckas bort varje dag. Bamsevärlden är det nog som lockar mest om man frågar J och G. De såg ju när den nya byggdes och har sedan dess tjatat om att åka dit nästan dagligen.

Hur ser planen ut då?

Jo vi har laddat upp med dubbelassistans och i den biten ingår även ”mammarollen”, då inte mina ben bär. Det blir kort och gott maken och assistenterna som får putta på varsin barnvagn/rullstol. Ja och åka karuseller, samt garanterat jaga efter en och annan rymling lite då och då 😉

Då det tyvärr förekommit mycket missbruk av påstått behov av ledsagning i nöjesparkerna så har de flera ställen skärpt sina regler. I vårt fall blir det tydligare i och med rullstol men samtidigt så är ju inte barnens extra behov stämplade i pannorna. Jag ville nu reda ut vad som gällde och om vilka intyg som eventuellt behövdes, så jag ringde nyss till kundtjänst och fick prata med en jättetrevlig person i entrén. Vi kommer få ett tillstånd för att parkera inne i parken (inga problem när jag ändå hade parkeringstillstånd), fri entré till mina två assistenter och armband till barnen så de slipper vänta ”för länge” i kö etc. Tack till dig V som var både trevlig och tydlig angående reglerna och hur vi ska göra vid entrén osv. Oddsen känns plötsligt mycket bättre inför morgondagen och det kommer underlätta enormt mycket för hela sällskapet.

Jag hoppas verkligen att Ni som utnyttjar systemet på ett fult sätt börjar tänka till. Vi som har funktionshinder eller har barn med detta får lida för att Ni tar Er enormt onödiga friheter!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.