Jag sitter i rullstol men kan rida

Idag har jag gjort något som både många i min omgivning och jag själv trodde var omöjligt. Eller kanske inte på sikt men nu den närmaste tiden vill säga. Vad var det nu för påhitt jag menar? Jo det är så att jag faktiskt har ridit idag! Inget långt pass och enbart i skritt men jag har oavsett ridit på min fina Paleja.

Det är nog svårt för omgivningen som inte känner mig så väl; att förstå hur jag till exempel kan rida men inte promenera omkring som ”alla andra människor”.  Är någon nyfiken så kan jag berätta själv eller bjuda med nyfikna ut och titta. Ridning som rehabilitering och sjukgymnastik ger så enormt mycket tillbaka.

Linslus till 100%

Linslus till 100%

Allt testande och tjorv som hon ibland sysslat med var nu som bortblåst. Det var som om hon hajade till när jag skulle upp i sadeln och att det plötsligt kunde bli farligt för ”matte” om man dummade sig. Nu var det en dam som stod blixtstilla när jag (allt annat än graciöst) tog mig både upp och ner med hjälp av personlig assistent och redskap.  Under själva ridningen så gick hon som en klocka och det var verkligen en fröjd. Ja om man nu bortser från värken under passet och framförallt efteråt men det var ju så enormt mycket värt det ändå. Nu får det gå ett par veckor till innan vi gör ett nytt försök men nu blev ändå målbilden om ännu tydligare. Saker och ting måste läka och kroppen ska återhämta sig mer men jag har fått känseln åter i vänster ben och fot. Vetskapen om detta i sig är faktiskt ganska häftig..

Världens bästa shettis

Världens bästa shettis

Vi passade även på att ta en tur med lille Snaps och han blev givetvis ompysslad och ”knoppad” inför körningen. Så härligt att se hans livsglädje och hur uppskattat det är varenda gång vi spänner för honom vagnen. Han är ingen typisk barnponny och har nog aldrig varit det. En vanlig myt angående shettisar annars; bara för att en ponny är av minsta modellen så behöver det inte betyda att den är som en levande ”My little pony” och som vill delta i allt möjligt med ungar 😉

På tal om Snaps så insåg vi att han måste tvättas av nästa gång, för pälsen och framförallt manen är alldeles fet och smutsig på stackaren. Ska invänta en ganska varm dag och ladda upp med häst-SPA på plats…

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Chris Johanson skriver:

    Vilken lycka, grattis 🐴 ! Fint inlägg till stackars Tyra 🌹

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.