Hade läkaren rätt trots hårda ord?

Det har gått en tid nu men orden fastnade som kvar i huvudet; ”Du vill väl inte bli sittande i rullstol och ha en helt stelopererad rygg?”. Dessa ord som lades fram på ett hårt sätt och gjorde mig så förbannad. Jag fnös och blev ledsen men samtidigt förtvivlad över att kanske få leva med smärtorna i SI-lederna för alltid.

Jag är av med smärtorna nu men enbart i SI-lederna. Ska jag vara helt ärlig så har ländryggen gjort mer och mer ont sista tiden och sista timmarna har det eskalerat. Det är en smärta som jag så väl känner igen och har tampats med innan. Den innefattar inte enbart ren och skär smärta utan även en rädsla. En påminnelse från förr om vad som sedan skedde. Det som bara var ”lite foglossning” och som sedan blev ”ett ofarligt ryggskott” – men som i själva verket var ett diskbråck i ländryggen som behövde opereras akut. Hur rädd och hjälplös jag kände mig när ambulansen kom och hämtade mig här hemma. Besvikelsen och rädslan i barnens ögon. Jag skulle säkert komma tillbaka snabbt men det blev ju inte riktigt så och mamma kom aldrig tillbaka fysiskt. Den dagen försvann den där mamman som kunde leka med barnen obehindrat och göra allt som de behövde. Det ögonblicket smällde det till mer än i bara ryggen. Det var som om all självkänsla och stolthet som mor bara försvann.

Jag är inte hypokondriker utan jag hoppas snarare på att ha en missvisande känsla nu. Önskar snarare att jag inbillar mig men vågar jag hoppas? Smärtan säger mig att något är fel där inne i ryggen, nere i L5 någonstans och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vila brukar vara bra men framförallt att röra på sig. Jag vet inte vart jag ska börja för liggläge gör skitont, gå utan stöd kan jag inte och sitta upp i en rullstol är tortyr.

Under tiden snurrar tankarna och känslorna. Kanske får jag ”skylla mig själv” som utmanade ödet? Ehlers-danlos av klassisk variant och såna här prövningar är alltid en liten utmaning. Frågan är om jag spelade med för höga odds den här gången….

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.