Jag var för glad för mitt eget bästa

Den här helgen kan nog sammanfattas med orden ”upp som en sol och ned som en pannkaka” på ett ungefär. För det är faktiskt exakt så det blev…  Lika mycket som jag skrattade igår (från hjärtat) så har jag idag gråtit dubbelt upp.

Vad är då boven i dramat? Jag vet inte… Jag vill så mycket men räcker inte till. Jag känner så mycket inombords men kan inte sortera ibland tankar och intryck. Det är en vän som går igenom en mardröm, ett barn som varit extremt oroligt, ständiga småtjafs som tär, väderförändringar och vetskapen om att vardagen snart är här. En avgörande sista vecka innan konsulten slutar och vetskapen om att vi inom kort får noll uppbackning och stöd från vår kommun….

Vet ni vad som även pressar mig? Kraven från omgivningen och framförallt mig själv angående detta med rehabiliteringen. Jag måste ”komma tillbaka” och det snabbt. Hur ont det än gör i kroppen så tillåter jag inte mig själv att stanna upp. Jag vägrar bli en av de där i rullstol och som inte kan delta i allt. Jag uppskattar och tycker massor om mina personliga assistenter men jag vill inte vara beroende av personlig assistans en enda dag till. Jag vill bara inte det! 

Så många ”småsaker” blir plötsligt så enormt stora  och ångestladdade. Allt packas som i en påse och knyts sedan ihop hårt. Ingen luft får passera och det är omöjligt att knyta upp. Det är precis som om detta handlar om min hals och mitt bagage. Det dras åt så fruktansvärt hårt tills tårarna sprutar och panikångesten är ett faktum.

Älskade barn.

Älskade barn.

Jag hade aldrig orkat kämpa emot utan mina barn. Inte en chans. Ligger och lyssnar på J’s andetag och försöker andas i samma takt. Inte så där hastigt och hysteriskt utan bara likt mitt sovande barns….

image

”Jag var nog bara ”för glad” helt enkelt” 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.