Vad blev det för diagnos?

Nu har vi kommit hem efter en trevlig återgivning inne på BUP. Mestadels positiva saker om vår lille goding och han beskrevs som en solstråle på förskolan. Duktig med rollekar, mycket fantasi och samspelet med andra barnen fungerade prima. G kan äta och dela mat med kniv och gaffel osv (dvs finmotorik bra).  Den klumpighet som vi ibland ser är nog snarare relaterad till hans Ehlers-danlos. Han kommer pga den ärftliga faktorn få en ny ”check” om ca ett år och då kolla så hans positiva utveckling fortsätter. Logoped kommer även få delta då och vi har förhoppningsvis lite mer underlag från andningsteamet. Det blev en diagnos ADHD däremot och det var ju inte oväntat.. Vårt lilla yrväder 😉

Det känns lite skumt att ”fira” att ens ena barn enbart fick en ADHD-diagnos – samtidigt som hans bröder och jag har diagnoser inom Autismspektrumet. Fast jag måste erkänna att det är sanningen.

Vi njöt på något sätt (men det känns skamligt att erkänna det) och sög åt oss varenda positivt ord om vår 3,5-åring. Solstrålen.

Glädjespridaren

Glädjespridaren

G har mycket att jobba på oavsett och inte minst språkligt men vi ska kämpa tillsammans så han får rätt förutsättningar och mår så bra som bara går.  Det är våran skyldighet som hans föräldrar och det är en självklarhet!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Fredagskväll hemma hos oss

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.