D.I.Y för barn OCH vuxen

Jag hade via senaste numret av 101 nya idéer fått en rabattcheck på 30% till hela sortimentet på Panduro så jag passade på att shoppa loss häromveckan. Det var dagen till ära fri frakt så slutnotan blev inte alls stor.

Man blir som lätt rastlös och lite uttråkad när man mest blir sittande i rullen eller liggande i sängen, så det gäller att hitta på små aktiviteter som bidrar till både hjärngympa och sysselsättning för ”hyperaktiva fingrar”.  När kroppen började säga ifrån när jag stickade och virkade så var det bara att tänka ut något nytt att sysselsätta sig med,

Jag beställde acrylfärg, utomhusfärg till ett projekt, klämmor, Decowall, ett staffli för bord och lite annat smått och gott. Bland annat den här fiffiga minibyrån som man fick ”tapetsera” på egen hand med hjälp av dubbelhäftande smal tejp. Jag köpte två stycken och den ena tänkte jag att äldsta sonen skulle få lägga beslag på. Kanske måla lite men även ta och klippa ut delar från gamla småtrasiga serietidningar. Själv körde jag på de mönsterark som ingick..

Lagom avancerat "lördagspyssel"

Lagom avancerat ”lördagspyssel”

Hade tänkt spika upp den på väggen ovanför pysselbordet (med pyttesmå spik)  och förvara småsaker i. Allt ifrån presentband och knappar – till små klistermärken och liknande.

Kit Mini Chest + Decor

Kit Mini Chest + Decor

Det är extra roligt med pyssel som passar både liten och stor

Jag vet inte om ni har varit inne på sidan och sett alla fiffiga beskrivningar från ”DIY by Panduro”? De flesta är helt gratis och resten kostar inte många kronor alls. Det är annars ett perfekt sätt att väcka skaparglädje och även för komma på VAD man ska sysselsätta uttråkade barn en regnig dag. Sommarlovet kan som ni vet många gånger bli ganska långt och speciellt om det svenska sommarvädret inte alltid är på topp.

Vad hittar Ni själva på en dag när kreativiteten är på topp? 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.