IFO-chefen som krossar familjer

Mardrömmen som aldrig tar slut har idag tagit en ny vändning. Konsulten slutar den sista juni och ringde idag för att berätta läget… Hans ”kära kollega” har inte bara valt att tolka hans beslut om varaktig insats på sitt egna lilla sätt (som väntat) utan nu har hon även börjat jävlas med oss ytterligare.

Vi har sökt hjälp EN timma per dag under de fyra semesterveckorna så maken kan få chans att panikhandla/laga mat/gå på toaletten/duscha etc utan att det blir krig här hemma. Detta är istället för TRE timmar som nu och alltså på morgonen 7-8 och sedan 17-19 på eftermiddagen/kvällen. Vi har inte valt semesterveckorna efter våra planer utan efter barnens egna resurser och deras semestrar. Vi har även pysslat med utökning av Kortids med 2 dygn/barn och detta veckan INNAN makens semester för att det är lugnast då och för BARNENS BÄSTA. Ja kort och gott har vi ansträngt oss för att alla i familjen ska må så bra som möjligt.

”Barnen kan vara på förskolan istället”

Idag ringde alltså vår kära konsult och släppte bomben; IFO-chefen skiter i hans beslut och schema. Hon har nu plötsligt fått för sig att barnen ska gå på förskola/fritids under hela semestern och att vi därmed inte ska få några timmar hjälp alls!  Våra barn med speciella behov som är förberedda på ”SOMMARLOV” -ska nu alltså få vara på dagis/fritids utan sina resurser (med sommarvikarier). Han var orolig för hur det skulle bli när han slutade nu och var ärlig angående framtiden. IFO-chefen kommer fortsätta jävlas kort och gott….

Nu är ju frågan hur hon har resonerat? Vi har ett beslut just nu med hjälp morgon och kväll som hon indirekt glömt bort MÅSTE fortsätta på semestern. Bara för att jävlas om en timma per dag? Vi hade kunnat be om mycket mer och kanske gjort som vi har på helgerna nu (12-15) men vi föräldrar bad nu om enbart EN timma.

Jag fick tag på socialchefen som kläckte att IFO-chefen fortfarande inte svarat på mail/ringt tillbaka under två veckor. Även om de sitter i samma hus så är det tydligen fullt normalt att göra så mot sin över chef? Socialchefen hade inte hört talas om detta alls och blev ganska paff men skulle genast gå ner och prata med personen i fråga.. Hon förstod resonemanget angående timmarna och att det faktiskt blir värre pga IFO-chefens nya påhitt sa hon. Tjugo minuter senare kom detta patetiska mail:

... Eller hur? Samma kvinna som inte svarat på mail/telefonsamtal av sin chef ska alltså ta kontakt med oss och styra upp ett möte?

… Eller hur?
Samma kvinna som inte svarat på mail/telefonsamtal av sin chef ska alltså ta kontakt med oss och styra upp ett möte?

Det här kommer aldrig få ett slut. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den här kommunen är förlorad vad gäller IFO. Ett sjunkande skepp som aldrig ens försökte styra mot rätt riktning! 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En helt vanlig onsdag

Handikapptoaletter & ”gräddfilen”

Dagen efter: SMÄRTA

TITANIC THE EXHIBITION

Mor och dotter på vift

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.