Gnällkärring & Klagomuren

(läs inte längre om du hatar negativa inlägg) 

Jag ligger här i sängen och maken sitter i soffan. Vi tänker på samma sak och har båda en klump i magen. Ovisshet och krångel. Myndigheter och vardagsbestyr som inte går ihop. Barn som är trötta och föräldrar som är sönderstressade.  Inget faller som på plats och ”familjen som behöver lugn och ro omkring sig” tycks aldrig få det. Maken har varit på BVC med J för vaccin och min personliga assistent fick jobba över för att underhålla övertrött 3,5-åring.

Tidigare på kvällen så var vi i kontakt med bilförsäljaren och nu fanns äntligen vårt nygamla fordon stående på gården. Det var bara att lösa hämtning. Lite bökigt men mina underbara föräldrar erbjöd sig att komma och hämta upp maken i morgon vid 17-tiden och köra ut honom till personen i fråga. Toppen! Vi bestämde som så och lättnaden var stor… Pessimistiska jag hann inte ens börja måla upp bilden av något som skulle krångla till det (!).

Vi har två personer som jobbar timmar hos oss men genom lite olika insatser och avtal. Den ena har varit sjuk och vabbat ett par dagar och den andra har jobbat lite dubbelt men hon sa senast idag; ”Hoppas verkligen X kan komma i morgon för det är enda dagen som jag inte kan”. Jag sa att det inte var något hon skulle behöva oroa sig för och att det säkert inte var några problem. Tyvärr var det fortfarande sjukstuga där fick jag nyss reda på. Vikarier existerar inte och då inte ansvarig kollar sin mail (sjukanmälan hade gått dit) så innebär det att jag kommer få ringa runt som en dåre i morgon. Dels för att han ska få reda på att personalen är sjuk men även för att försöka fixa en vikarie. Ja det är ju lönnlöst som ni säkert förstår.. Speciellt om man anlitat ett slags privat bemanningsföretag på 2/3 av tiderna och en annan via kommunen på 1/3. Det håller ju inte…

Jag orkar inte vara mamma, fru, löneassistent, jurist, medlare, personalansvarig, internetsupport, telefonvakt, brukare och arbetsledare i ett. Ska det verkligen vara så svårt att förstå?! 

Kan du inte flyga hit till vår uppfart?

Kan du inte flyga hit till vår uppfart?

Ps. Biljäveln är givetvis inte det viktiga i sammanhanget men bara ett exempel på saker som ställer till det för oss och hur det alltid blir med saker och ting.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.