Att leva med kronisk trötthet

Helgens sista dag är nu kommen och vi börjar förbereda oss mentalt för kommande veckan. Maken stressar vidare med altanbyggande och får hjälp av en rastlös S idag (avlösare i hemmet är sjuk). G är ute och busar med L och min personliga assistent slutar alldeles strax.

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket utåt sett men jag är ändå så enormt trött. Dels är det alla turer med kommunen, schemabunden och krångel med ändrade planer i sista sekund. Det sistnämnda stjäl mest energi för barnen men då blir det ju även dubbelt upp för en själv sen. Men den absolut största boven är nog ändå senaste tidens ”flängande”. Min kropp orkar inte det. Även om jag inbillar mig det för stunden, så blir priset jag får betala MYCKET dyrare än väntat i efterhand.  Igår var det lite bilåkning (passagerare), handling och ett snabbt besök på ridklubben för att kolla på ponnyhoppning men det räckte tydligen? Jag sov i två timmar efter vi kom hem på eftermiddagen och var minst lika trött i morse igen.

Idag har vi mest grejat här hemma och jag har vilat mycket men orken försvann helt efter duschen förut. Att ta sig in och ur en duschkabin borde väl inte stjäla så pass mycket energi? Själva momenten i duschen likaså.. Påklädningen och omplåstring avklarade och jag är vid det här läget kallsvettig av trötthet.

Hur är det ens möjligt att något så enkelt och vardagligt ska kunna förvandlas till en energislukande aktivitet? På vilket sätt ska man försöka hushålla bättre och vad bör man prioritera? Ja och framförallt så är nog frågan VARFÖR är jag så här trött? Det känns precis som när jag hade så enorm järnbrist och mina depåer var helt slut – skillnaden är bara att jag inte längre har någon direkt brist.


En kvart senare: Min personliga assistent F kom in och petade lite försynt på mig. Jag hade visst råkat somna mitt i författandet haha. SÅ sjukt att man bara kan ”slockna” sådär men det händer ju oftare och oftare… Nu har F precis slutat för dagen så jag ska faktiskt tillåta mig själv att sova lite mer!

Zzz

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.