Rullstol + snygga träningskläder =

Jag har alltid varit svag för snygga träningskläder och det har som alltid fått mig att bli mer positivt inställd till att gå till gymet eller när man varit ute och powerwalkat. När min kropp successivt blev sämre så var det inte bara muskler som försvann – utan även min självkänsla. Det kändes nu plötsligt onödigt att kosta på sig snygga plagg, då jag ändå bara satt i rullen och gick på sjukgymnastik i princip…

Gymet utifrån mina egna förutsättningar

Nu är det knappt tre veckor kvar till jag får börja träna igen på mitt såkallade gym. Mitt ordinarie program och lite nya anpassade postopoperation-övningar.  De flesta andra människor kallar det nog för sjukgymnastik och rehabträning men för mig är det så mycket mer än så. Jag går inte på någon sjukgymnastik och tränar upp en viss del av kroppen – utan det här är ett helhetskoncept. Min kropp behöver ständig rehabträning och ett förebyggande stabilitetsprogram. Gör jag inte detta utifrån mina förutsättningar så kommer kroppen falla isär ytterligare. Jag måste verkligen lära mig hur jag ska röra mig på skonsammast sätt och mata in varenda liten rörelse, så jag gör det rätt.

Varför ska jag fortsätta träna i fula gamla mysisar och liknande? Varför ska jag ha fula träningsskor bara för att jag sällan står på fötterna? Varför ska jag ha på mig fula slitna mysisar bara för att vågen visar några extra kilon? Det är så idiotiskt att ens tänka så här och jag lovar mig själv att tänka mer positivt och jobba vidare med dessa tankebanor framöver.

Jag har hämtat ut mitt paket från XXL idag och det kändes jätteroligt. Träningsskor, handskar, överdel och shorts för enbart ca  750 kr var inte fy skam va? En slump att allt blev Nike men jag gillar deras produkter och speciellt skorna som alltid passar prima (de brukar vara ganska smala i modellen).

Ögongodis från Nike

Ögongodis från Nike

Jag är värd att ha fina träningskläder och det är alla andra oxå. Det ska inte spela någon roll om man tävlar i fitness, kör ett pass i veckan med Friskis och Svettis ELLER ”bara sitter i rullstol”

Related Posts

2 Discussion to this post

 1. Christina Johanson skriver:

  Ja, det är du värd! Gick in för att leta efter nå’t lika prisvärt… lyckades inte så bra med det :-)!
  Vad roligt med den nya vårdkontakten… håller tummarna för att det håller i sig! Hur mår hästen? Går på bete nu, eller…?
  En riktigt fiiiin sommar önskas ni: Chris

  • Lillgammal skriver:

   Attans! Ge inte upp 😉
   Nej i år fick hon hoppa betet då hon blev tjock som en tunna senast och fortfarande har kvar ett litet extra lager med ”fluff” hehe.
   Hoppas på att ta mig ut till fröken snart igen. Ta hand om dig! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.