Ny vårdcentral + läkare som lyssnar

Efter åratal med krångel på min vanliga vårdcentral så fick jag för ett tag sedan nog och listade mig i ”grannbyn”. Det är nämligen värt att åka en halvtimma för att slippa mötas av nya läkaransikten varje gång.

Vet ni vad som fick mig att lämna vår mottagning här? Ja bortsett från alla direkt farliga slarvfel som gjorts och svårigheterna att ens få en tid – så finns det många andra anledningar. Fördelae som att slippa förklara vad ADL är för något (till en läkare som ska skriva ett komplett intyg om assistans) eller försöka övertyga en inkompetent kvinnlig husläkare för 54566222 gången; Jo det är ÄR ni inom primärvården som ska sköta mina läkarkontakter och även alla intyg. NEJ det spelar ingen roll du anser att ”det inte borde ligga på ert bord”, NEJ vuxenpsykiatrin som sköter min Adhd-medicinering har inget ansvar för mina hudproblem och NEJ Ehlers-danlos är fortfarande inte en reumatisk sjukdom!

***

Idag möttes jag och mina två assistenter (F anslöt för att även vara med på mötet) av en otroligt förtroendeingivande läkare. En yngre, lättsam och framförallt nyfiken personlighet – som ställde följdfrågor och på en halvtimme gjorde mer,  än vad som har gjorts på föregående ställe under ett år (!). Han hade gjort ett otroligt grundarbete och redan haft diskussioner med både kordinator och kontaktperson på Försäkringskassan. Nu ska alla journalkopior samlas in från mina X antal vårdinrättningar och sen skickas in. Om tre veckor har jag redan fått en ny 60 min-tid hos min husläkare och då ska intyg ordnas. Först och främst angående sjukersättning men även om personlig assistans, som ska förlängas och sökas via Försäkringskassan den här gången – istället för kommunen som det varit fram tills nu.

Jag längtar så efter att äntligen kunna stå rakryggad!

Jag längtar så efter att äntligen kunna stå rakryggad!

Vi hann även diskutera min blodtrycksmedicin och jag ska nu få testa att trappa ner den ena sorten pga biverkningarna. Funkar det inte så ska jag få pröva en helt annan sort. Annars så var det lite småprat om det som varit med magen men även huvudet. Jag har äntligen fått utskrivet en ny migränmedicin som borde avstyra anfallen helt – istället för att hatta fram med receptfria som aldrig avbryter anfallen helt och hållet..

***

Jag hoppas verkligen att det här ska bli bra och att min komplexa situation inom sjukvården – styrs upp en gång för alla! 

Related Posts

Discussion about this post

  1. Christina Johanson skriver:

    Men va’ roligt o hoppingivande !✌️ 💐

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.