Ett smärtsamt premiärbesök

Idag är det tre veckor sedan operationen och det var då dags för ett besök till distriktsköterskan på (nya) vårdcentralen. Jag och assistent E förberedde så mycket som möjligt här hemma och jag var ganska pigg till några minuter innan avfärd. När jag kommit halvvägs med taxin så var jag kallsvettig och mådde så fruktansvärt illa. Huvudet dunkade och det högg i magen… In på toaletten och ska bara kissa snabbt, men gör då en mindre trevlig upptäckt – jag blöder från tarmen och inte lite…

Besöket som skulle tagit 10 min blir nu istället ett 2,5 h-besök och jag ligger hela tiden på en brits. Blodprover tas och en läkare kommer in och undersöker mig. Vi diskuterar fram och tillbaka. Jag får bla berätta att jag tagit EN tablett för migrän igår med diklofenak i och där har vi troligen boven. Den tråkiga nyheten är att magen är ”trasig” och måste få en chans att vila samt läka. Den roliga nyheten är att operationssåret ser jättebra ut och vi får order om att bara fortsätta tejpa ett par veckor till.

Det blev alltså ett minst sagt turbulent premiärbesök på nya vårdcentralen men jag måste verkligen hylla mottagandet på premiärbesöket. Kunniga och trevliga individer kort och gott. Känns lovande inför framtiden och torsdagens riktiga läkartid. Den är bokad sedan ett tag tillbaka och jag hoppas verkligen kroppen mår bättre till dess..

Inte på topp

Inte på topp

Om en timma åker maken till jobbet för att köra ett första kvällspass sedan sin såkallade långledighet. Jag har varit nervös för hur det ska fungera ett tag men jag trodde inte det skulle bli en sån här tuff start. Vill att barnen ska ha en tuff och glad mamma här istället för ett kolli. Tack gode gud för att min assistent F snart kommer och de är trygga med henne om (när) de vaknar till under kvällen. Maken är inte hemma fören sisodär 01:30 i natt…

Man kan inte göra så mycket mer än kroppen mäktar med i livet och jag känner ändå att jag gör mitt bästa. Det är bra att alltid ha i bakhuvudet när saker och ting är tuffa och det dåliga samvetet knackar på.

Ps. Läs gärna mitt lilla bidrag på betterbloggers.se

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.