Jag har utvecklat allergi mot mig själv

Efter en period med förebyggande penicillin mot hudinfektioner så har äntligen huden lugnat ner sig. Några blemmor, småsår och många rivmärken lite här och där bara. Under dessa veckor så har jag även sluppit klådan och allt annat tråkigt man brukar få på köpet.

Underbart är kort

Igår började jag dock känna igen vissa symptom och mycket riktigt drog det igång rejält. Klådan, den brännheta huden och små små blåsor som förvandlas till öppna sår efter de spruckit.  De vätskar sig likt vattkoppor men ser kanske mer ut som acne.

Hudmottagningen har ju utrett min hud i evigheter och med diverse metoder. Jag har flera ärr ifrån hudbiopsier men inget bingo. De har kunnat utesluta det ena och det andra men ändå konstaterar att huden min är avvikande och inte helt normal. ”En stressad hud med tydlig påverkan av typiska symtom av Ehlers-danlos (klassisk variant)” står det i journalen och det stämmer kanske.. Jag vet inte? Ibland känns det som om merparten av läkarna inte har erfarenhet och kunskap nog för att sätta en EDS-diagnos men sen är det inga problem att ”beskylla” det mesta med detta syndrom.

Klåda och uppsvälld kropp = mens

Hör du till gruppen som blir lite extra småsugen innan mens varje månad? Kanske en extra finne eller två på näsan? Grattis! Jag är uppsvälld som en boll i ansiktet och det ser ut som jag fått stryk eller är höggravid med havandeskapsförgiftning. Det kliar enormt mycket och prickarna/blåsorna blir hastigt fler och fler.  Jag kan med andra ord börja räkna ner innan mensen kommer och hormonhalterna återgår till det normala. Först då kan jag slippa se ut och känna mig såhär konstig. Ja och även slippa allas frågor om varför jag ser ut såhär och vad som hänt.

Ett äldre foto på mitt ena armveck. Usch!

Ett äldre foto på mitt ena armveck. Usch!

Vi vet inte riktigt vad som är fel i kroppens fiffiga system men som det ser ut i nuläget så är jag allergisk mot mig själv!

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.