Mardrömmer du inte ens önskar din värsta fiende

Idag har jag varit inne på sjukhuset för ett återbesök och lite kontroll inne på bettfysiologin. Vi fick slipa till bettskenan så nu vågar jag åter använda den igen. Annars var det avslappningsövningar och lite ”käkgympa” som stod på dagens schema.

Ett litet kort till en vän

Ett litet kort till en vän

När vi väl var klara så besökte vi Pressbyrån för att handla ett kort, två Trisslotter och en ”pysselbok” till en vän från förr. Utöver detta hade jag med en stor fryspåse med gofika från gårdagen. Jag och L har inte alls den kontakten som vi hade förr, men hon betyder fortfarande massor för mig. Så när jag nu fick höra att hon nu fått göra ytterligare en (akut) operation under natten, så var det inget snack – jag ville verkligen träffa henne. Ja och att hon inte skulle behöva känna sig ensam.

Fick sedan bildbevis på att hon kommit upp på rummet igen :)

Fick sedan bildbevis på att hon kommit upp på rummet igen 🙂

Tyvärr hade hon inte kommit upp på rummet ännu och de på avdelningen visste inte om hon ens hade ”vaknat till helt” nere på uppvaket så vi fick ställa presenterna vid hennes bord och kortet ovanpå. Kändes fel men samtidigt vågade vi inte chansa då jag dels hade taxi bokad en stund senare men även pga det även kunde ta flera timmar till.

Om ni tar och föreställer er känslan av att gå igenom en massa tufft genom livet, men att det ändå börjar ordna upp sig till slut. (Jag och den här tjejen delar för övrigt minnen och upplevelser från en destruktiv period i våra liv). Föreställ er att ni träffat eran livs kärlek och stadgat er på riktigt och ni börjar planera för barn.  Detta visar sig sedan vara en bra mycket svårare utmaning än ni kunnat tro…

Tiden går och inget plus på stickan. Sen kommer det då äntligen men ni får inte glädjas så särskilt länge, innan missfallet är ett faktum. Ja och så här fortsätter det. Till slut råkar ni ut för mångas mardröm; ett utomkveds – som i sin tur resulterar i en äggledare fattigare 😥. Ni kämpar på med fler missfall och slits mellan hopp och förtvivlan. Just då vet ni att oddsen för en graviditet är mindre men de finns ändå där. Så kommer då ett nytt plus och man följer upp hormonhalter och gör VUL tidigt osv. Inget syns på ”rätt ställe” men halterna stiger ändå. Läkarna kliar sig i huvudet och du får ny tid för kontroll. Ja proverna visar kort och gott mycket för att vara ett vanligt stundande missfall och något för lite mot vad andra har vid en normal graviditet..

MORS DAG: Din smärta ökar och du åker in. Något är fel. Riktigt fel. De bestämmer sig för att operera och mycket riktigt har du fått ditt andra utomkveds. Inte bara andra utan ditt sista – nu finns plötsligt inga äggledare kvar och chansen för en ”naturlig befruktning” är noll.  Hur orkade du ta emot det beskedet vännen? Efter allt du gått igenom? Varför kunde det inte istället vara DIN TUR att få bli mamma här och nu? Jag tycker flertalet är värda att bli mammor om man ens ska benämnda det så men du är värd detta ännu mer.

Inte nog med detta utan nu uppstod det komplikationer med ihopväxtningar i magen. De fick nu operera bort det innan du åter fick komma tillbaka till gynavdelningen och korridoren mitt emot BB; Platsen man hamnade på efter förlossningen och snosade bebis. Nej det här är bara inte rättvist och jag lider så med er. Ingen ska få genomlida detta och definitivt inte på MORS DAG!

Jag hoppas och tror att det blir ett barn framöver. När ni hunnit återhämta er och ni kan få hjälp med assisterad befruktning men ingen ska påstå att VI förstår vad ni går igenom. Det vet absolut inte jag eller flertalet i omgivningen.

Fina du..

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.