Mina personliga assistenter..

Jag och mina personliga assistenter har verkligen haft en intensiv dag från morgon till kväll. Mellan 08-12 hoppade J in lite extra (den här veckan är lite rörig schemamässigt) och sedan kom M mellan 12:30-18:30.

J och jag åkte ner på byn för att jaga tag i en ny kompress till operationssåret men det fanns inga så stora på Apoteket. Istället fick vi chansa med vårdcentralen och distriktsköterskan där. Jag har ju bytt till annan vårdcentral men de nekar ju som ingen vård oavsett… Det slutade med att hon lade om, samt passade på att rengöra det. Till min lättnad så såg det annars superfint ut.

Efter ett snabbt besök inne på Ica så packade vi in oss, samt rullstolen i bilen och påbörjade vår korta bilfärd hemåt. Slapp broöppning men höll däremot på att få en chock då vi passerade Vätterns strand; Jisses vad mycket pollen eller?!

Någon som känner sig badsugen?

Någon som känner sig badsugen?

Väl hemma så hann vi inte ens innanför dörren innan jag fick ett litet infall; ”bort med allt jävla pollen!”, så vi gick loss med vattenslang på både trappa/ramp/hammock/leksaker etc. Ja nästintill hela framsidan. Det var välbehövligt då verkligen allt var täckt av ett tjock lager pollen.

"Baka baka liten kaka"

”Baka baka liten kaka”

Avslutade hennes pass med bokning av morgondagens sjukresa, start av tvättmaskin, plock här hemma och avslutningsvis en fruktstund med kaffe vs Loka.

Under de 30 min jag inte hade någon personal här så hann Skatteverket ringa med lite följdfrågor om min anmälan/ansökan. En otroligt gullig tjej tog sig verkligen tid att HJÄLPA MIG, samt på eget bevåg förklara allt i detalj. Jag var ärlig om alla siffror nu och den närmaste tiden – inget undangömdes eller doldes och flera exempel på upplägg gicks igenom. Det slutade med att mina planer skjuts upp något år eller två och jag kommer bedriva bloggen som Hobbyverksamhet. Jag har ju redan sparat varenda kvitto, samt kör benhårt med egen ”test-deklaration”  där allt bokförs, så det ska nog inte vara några problem 😉

Handen på hjärtat kära kollegor – redovisar ni alla samarbeten och intäkter? Om inte så är det aldrig för sent att börja☺️

Min andra assistent för dagen M, har även  hon slitit stackaren. Alla mina assistenter är guld värda och jag är så otroligt tacksam för att jag fann så raka men ändå omtänksamma och okomplicerade personligheter. Det blev både lite plock, tömning av kylen och torkning av köksskåp – innan vi drog igång storbak i långpannor. Blev två smaskiga favoriter som vi precis hann klart med innan mina grabbar kom hem från förskola/fritids. Ja det var makens första jobbdag på evigheter så vi passade på att fira även det.

Nu i efterhand är det helt sjukt hur vi kunde hamna såhär imellan stolarna. Min make har nu varit sjukskriven under närmare ett års tid – allt pga vår tuffa familjesituation. Följer inte din familj eller du själv de skolexempel som presenteras  inom LSS och SoL (ofta i kombination) så är den svenska modellen och det ”sociala skyddsnätet” lätt skrattretande…

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.