NPF och dumma kommentarer

Om jag skulle sätta mig ner och författa en bok om alla kommentarer som vi med NPF får stå ut med genom livet – då hade det blivit en tjock sådan. Jag har själv oändliga högar med papper från myndigheter som innehåller de mest skrattretande uttalanden men även många minnen från bekanta. En del sårade mig rejält (tex att ”alla med Asperger automatiskt är farliga för sina barn och inte kan känna empati” /konsult via socialtjänsten) medan andra mest fick mig att skratta.

När jag fick läsa vad en kille hade skrivit i en Facebookgrupp nu på morgonen, så kände jag väl igen mig. Jag har inte fått höra det med exakt samma ordval men likväl innebörden och budskapet. En vän som glömde koppla in hjärnan innan hen började tala kort och gott. Man blir så trött på en del människors uttalanden och slutar nog aldrig förvånas. Däremot kanske det förhoppningsvis kan bli bättre med tiden?

Nåja, Kära medmänniska det är dags att sätta ner foten och säga stopp. Ett korkat uttalande är inte värt att bli ledsen över. Samla ihop lite jävlar anamma och leverera istället något spydigt tillbaka! Det löser kanske inte problemet i sig med själva fördommarna men personen i fråga kanske få en tankeställare och låter bli att haspla ur sig liknande grodor framöver.

Nu gällde detta en person med ”enbart” ADHD men många individer men den diagnosen har ju även Autism eller åtminstone drag av det.  För övrigt så är detta med autism och att vi inte förstår ironi en fördom. En del av oss saker kanske förmågan helt men flertalet har inte bara samlat på oss förståelse nog – utan även humorn i det hela. Glöm aldrig att vi med den här sortens problematik skiljer oss från varandra och att spektrumet är otroligt brett.

För det är bara sån jag är

För det är bara sån jag är

På samma sätt som du nog inte tror att precis alla vänsterhänta är konstnärliga själar –  så är inte alla med Autism som Rain man.

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.