BBCON 2016 & mitt egna företag

Idag skulle jag egentligen varit uppe i Stockholm på BBCON  och träffat massa trevliga kollegor från Better bloggers. Jag hade verkligen sett fram emot en inspirerande dag med hotellövernattning osv men nu blev det inte riktigt så.

Även om jag skulle kunnat ha med någon av mina personliga assistenter så hade själva resan upp blivit allt för tuff. Att sitta upp längre stunder är otänkbart i nuläget och jag känner mig inte direkt så ”glammig” för tillfället. Ja nu är det nog kämpigt att ta sig in i duschen och klä på sig haha. Jag får helt enkelt hålla tummarna för att alla ni som närvarar på *BBCON idag – har lite extra roligt åt mig!

image

Ärligt talat så känns det lite bittert att inte kunna träffa alla underbara individer som stöttat en och kommit med massa tips angående bloggande. De har kort och gott höjt mitt självförtroende något enormt under en så pass kort tid som jag bloggat.

Bästa tjejerna och killarna 

Det var ni tjejer och killar från Better bloggers som fick mig att våga ta det där steget. Ja steget mot en egen verksamhet. I vanliga fall så hade ovissheten skrämt mig men just nu ser jag enbart fram emot hösten och förhoppningsvis 25% arbete. Jag kommer få be många om hjälp längs vägen och garanterat stöta på en och annan nit men vad gör det? Har vi fixat att kämpa som familj i myndigheternas klor så pass länge – då känns detta som en ”piece of cake”.

Eget företag och Diplomerad Innovationsutvecklare

Jag har registrerat mina uppgifter och en enklare verksamhetsplan via verksamt.se och väntar med spänning på respons. Velar lite imellan företagsnamn och annat pill men det är ju egentligen inte så viktigt. Jag har inte berättat det för någon annan förutom maken men jag tänker även släppa bomben här; JAG HAR SÖKT EN KOMPLETT YH-UTBILDNING TILL DIPLOMERAD INNOVATIONSUTVECKLARE  i Lidköping! Jag har inga stora förhoppningar om att bli antagen men jag måste på något sätt ändå försöka. Under en tid har jag haft en slags ”uppfinning” som jag klurat vidare på och detta vore en otroligt möjlighet. Blir det inget med utbildningen så har jag lite andra reservplaner och så.

”Yrkeshögskoleutbildningen är speciellt framtagen för dig som är kreativ och har egna unika idéer som du vill förverkliga och starta eget företag. Efter avslutad utbildning ska du ha kompetenser för att i eget företag kunna utveckla, skydda, marknadsföra och sälja en eller flera uppfinningsbaserade produkter eller innovativa tjänster.”  – informationstext: allastudier.se

Jag har även blivit tillfrågat att skriva en krönika åt Better bloggers angående möjligheterna för oss med funktionshinder att finna nya möjligheter till sysselsättning. Den blev nyss inskickad och jag väntar bara på återkoppling om texten behöver korrigeras eller kortas ner, så hoppas jag att ni kommer kunna ta del av den på deras sida framöver. Ja och om de skulle säga att texten inte känns bra så har jag åtminstone lärt mig något av uppgiften i fråga.

Först och främst ska vi reda ut allt med Försäkringskassan. Istället för sjukpenning på heltid i all oändlighet så vill jag söka 75% varaktig sjukersättning och få ”fritt fram” till att använda resterande 25%. Drömmer vore att sen i framtiden få ”häva” ytterligare en del, så man kom upp i en halvtid med jobb men det ligger långt fram. Kanske inte ens är genomförbart men man måste väl få drömma? Att gå från 0% till 25% yrkesarbete efter över tio års sjukskrivning på heltid – det är enbart i sig ett enormt kliv för mig!

Tänk att det skulle ta hela 35 år innan jag började skapa någon slags självkänsla och mer trygghet inombords. Inte en dag för tidigt va? 

JAG. En kreativ kvinna. Ordagrant.

JAG.
En kreativ kvinna.
Ordagrant.

*VAD ÄR BBCON? 

Vill du bli en skarpare bloggare eller publicist och dryga ut ditt kontaktnätverk inom branschen? Då är BBCON rätt för dig! 

Välkommen till BBCON 2016, Sveriges största konferens för bloggare och online influencers med fullt fokus på kunskap och utveckling! Möt andra bloggare, YouTubers och kreatörer, inspireras av framgångshistorier och nätverka med ledande profiler i branschen. Allt under en heldag på Hilton Slussen, Stockholm. 

Text från: bbcon.se

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Christina Johanson skriver:

  Halloj! Men va’ roligt att du sökt till den där YH-utbildningen 👍. Jag håller verkligen tummarna för att du ska bli antagen, tror att du skulle passa utmärkt för det! Trist att du missar stockholmsresan men nu får du faktiskt ta det lite lugnt så kroppen hinner återhämta sig på bästa sätt. Det blir ju fler tillfällen 🚍 ! Allt gott 🍀 Christina

  • Lillgammal skriver:

   Tack 🙂
   Ja men precis det kommer alltid fler tillfällen.
   Önskar dig en fortsatt trevlig söndag!
   Kram

 2. nestorforlag skriver:

  Åh vad spännande, låter som du har mkt kul att se framemot! Utbildningen låter jätte kul, måste jag kika närmare på 🙂

  • Lillgammal skriver:

   Ja men det tycker jag 🙂
   Kom gärna med respons på upplägget och vad du tror om själva utbildningen osv.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.