När krämpor sätter stopp för intressen

Inget sponsrat inlägg – däremot gnälligt 

Vad gör man när ens intressen eller snarare specialintressen kommer i kläm? Vad gör man när det som är roligt och ger en avkoppling – nu börjar bli näst intill omöjligt. Hur ska man tackla att ens egna terapi för Aspergerproblematik och ADD nu helt plötsligt får stå tillbaka för att min kropp påverkas maximalt av ”det andra”. Det handlar om bieffekter av en viss Ehlers-danlos.

Alla dessa ”felaktiga byggstenar” i mitt DNA påverkar både omgivningen och mig själv mer än jag någonsin velat erkänna. Det är vid såna här tillfällen jag blir så ledsen och frustrerad. Att mina egna metoder för att tackla det som ställer till det pga NPF – sen alltid slår tillbaka när det gäller det andra; rent kroppsliga.

Jag virkade bokstavligen så fingrade blödde igår och handlederna började knäppa oroväckande. Samtidigt som det gjorde så enkelt ont. Jag trodde det var stickningen som var boven så har låtit bli det helt två dagar men det var tydligen lika illa med virknålen..

Hysteriska nyanser spred ändå ett inre lugn

Hysteriska nyanser spred ändå ett inre lugn

Det är lätt att säga att man ska vara glad för det man har och det lovade jag ju att försöka, både mig själv och även er läsare. Det var inte så enkelt i efterhand… Jag är inne i en period där många nya insikter samlas in. Om ni fortsätter följer mig så kommer ni garanterat märka hur komplext det är att ha kroniska fysiska svårigheter i kombination med diagnoser inom NPF. Det blir många krockar minst sagt.

I morgon ska jag ge mig fasen på att genomföra ett annat roligt intresse och handarbetet får vila. Ja det blir då bakning som sagt och helst med ett leende på läpparna. Det är tur att jag införskaffat en viss Hercules från OBH Nordica, som får stå för knådningen av ev deg.

image

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Tiden räcker inte riktigt till

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.