Det här med hjälpmedel

Hjälpmedel både högt och lågt

Hjälpmedel både högt och lågt

Idag är det exakt en vecka sedan jag låg på  sjukhuset i Ängelholm och fick reda på att jag skulle få flyga hem. Det känns redan så avlägset men man påminns ständigt om att kroppen behöver återhämtning efter operationen.

Assistent J kom vid 07:00 och vi gick igenom den senaste tidens händelser samt planerade för kommande dagarna. Efter lite frukost och byte av sängkläder etc  så fick hon hjälpta ”Halta Lotta” med dusch och påklädning. Ja även en viss pjäxa skulle på givetvis på. Pust. Vid 10:40 stod en sjukresetaxi utanför huset och vi rullade ner mot byn.

Idag har det nämnligen varit ett uppföljningsmöte med rehab (sjukgymnast och arbetsterapeut) nere på Vårdcentralen.  Vi tittade igenom papperna från sjukgymnasten i Ängelholm och uppdaterade varandra om nuläget. Även de verkade tycka att mitt byte av vårdcentral var ett bra beslut. Fick även höra lite ”vid sidan om samtalet” att min blivande läkare tydligen ska vara riktigt bra. Lät ju lovande!

Vi diskuterade problemen här hemma med bland annat förflyttningar och det slutade med att jag fick ett ytterligare hjälpmedel med mig hem. Den här kommer lösa förflyttningarna mellan säng-rullstol och rullstol-toalett på ett säkrare sätt än med exempelvis kryckor.  Annars så är det 5 veckor kvar med VILA. Inte ens lite lätt sjukgymnastik utan de tror att enbart förflyttningarna i sig kommer slita mycket på kroppen dessvärre.

När vi kommit hem från mötet så kändes det skönt att komma in i ett varmt hus (snacka om temperaturförändring från igår) och vi var båda rejält hungriga, så värmde varsin matlåda. Efter utfodring så hittade vi några bruna bananer i skafferiet så det fick bli ett spontanbak.  Muffins med hackad mörk choklad i samt dessa bananer. Under tiden de stod i ugnen så fixade jag ihop matbeställning via nätbutiken på  ”Linas matkasse”, så det anländer på måndag tillsammans med ”Barnkassen”.

Innan maken skulle åka och hämta barnen på fritids/förskolan och J slutade, så passande vi på med en provsmakning av muffinsen. Smakade mums!

Nu ska jag ta igen mig lite och faktiskt lyssna på smärtan, som försökt att säga ifrån ordentligt under den senaste timman. God kväll 🙂

 

Related Posts

Discussion about this post

  1. Leyla skriver:

    SV: Tack så mycket!😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.