Framtida yrke bloggare?

Genom Better Bloggers så får man läsa många intressanta åsikter och synpunkter på detta med bloggande som yrke. Att skriva som hobby är helt okej men när det börjar handla om arbete och pengar – då är det plötsligt en helt annan femma. ”Ja, men vad jobbar du med på riktigt?” är vanligt förekommande och inte minst pikar som att bloggvärlden mest består av yngre tjejer, som lägger ut selfies.

image

Är det här hela sanningen? Nej givetvis inte. Det kan nog närmast jämföras med alla tidningar i varierad storlek och inriktning. Förr var marknaden ännu större och vi kunde hitta tusentals olika magasin och prenumerera på diverse slags sorter. Mode, historia, teknik, bilar, snusk och matmagasin – varvades med nischade tidningar om forskning, LCHF, sömnadsbeskrivningar och rena medicinska lösnummer. På samma sätt som ingen skulle påstå att en redaktör där valde ut samarbeten och annonsörer noga, så vore det lika självklart att man gör det i  bloggar.

Bloggen – Nutidens veckotidning

På samma sätt som vi  matades med tidningarna i hyllorna (och fortfarande gör i viss mån) så kommer vi matas av bloggar. Vi kan aktivt välja om vi vill prenumerera eller bara slå en snabb titt på omslaget. Kanske enbart snabbt bläddra igenom? Vi är alla  läsare och mottagare. Enda skillnaden är att numera nöjer vi oss inte alltid där. Vi blir även gärna redaktörer i olika omfattning.

Bedrivs det på hobbynivå lite likt ett enkelt medlemsblad, som ges ut några gånger per år? Eller kanske mer likt en skvallertidning? Väljer man kanske att starta upp en nischad tidskrift som kräver mycket korrekturläsning och framförallt inhämtning av källor? Ja, då är det givetvis inget som kan bedrivas på annat sätt – än just seriöst yrkesarbete. Givetvis ska du då få lön för allt merarbete och ingen borde ifrågasätta det.

Vart kommer jag in i den här röran av tidningar och bloggar? Ja fram till nu så har jag tassat runt på hobbynivå och ändå petat in lite mer seriösa samarbeten och merjobb. Nu har jag då äntligen fått ett roligt erbjudande om ett avlönat deltidsjobb under en kortare period. Det kanske var exakt det jag behövde mitt i allt velande, för nu har jag äntligen tagit ett beslut. Haft ett givande sip-möte och har nu även en ny läkartid inbokad, sedan jag bytte vårdcentral. Jag kommer ansöka om 75% varaktig sjukersättning och spendera resterande 25% med att aktivt bygga upp LILLGAMMAL.SE. Det här ska bli så mycket mer än en vanlig blogg och jag har många andra ”sidoplaner”.

den_lilla

Nu är bara frågan om jag är kreativ eller fullkomligt galen?

 

 

Related Posts

Discussion about this post

  1. Åsa skriver:

    Vad spännande 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

En lugn lördag & Astrid Lindgrens julfavoriter

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.