Operationen: Två dygn senare

Nu är det ganska exakt två dygn sedan jag befann mig i en djup narkosdimma.  48 h har förflutet med både smärta och tårar men även lite skratt och framförallt en enorm lättnad över att operationen äntligen är avklarad!

Jag har börjat landa så smått och är i full färd med att bearbeta alla intryck och känslor efter de senaste dagarna. Ni som följt mina dygn i bloggen har kunnat ta del av en hel del men det är fortfarande saker som jag både glömt och undvikit att dela med mig av.  En del saker vill jag inte skrämma upp min omgivning med i onödan (nej det är inget allvarligt) och andra detaljer är helt enkelt lite för personliga. Summan av kardemumman är i alla fall att många tankar och känslor ska plöjas igenom..

Igår funderade jag på hur mycket en ”normal person” klarar att ta in utan att påverkas för mycket och VAD som skiljer mig från den stora mängden. Jag funderade även på hur flertalet av andra individer med liknande diagnoser skulle reagerat.  Jag har ju både Asperger, ADD och Ehlers-danlos. Man är inte sin diagnos men nog sjutton påverkas man mer eller mindre. Vad är det som gör att jag inte får totalt blackout längre och vad är det som då istället får sig en smäll? Imunförsvar, självförtroende eller ännu mer konstant trötthet? Kanske en kombination..


SVTplay på paddan

SVTplay på paddan

Idag har jag och assistent M hållt en ganska låg profil och vi plöjde bland annat igenom lite ”Hästjobb” på SVTplay.  Mycket intressant men samtidigt skrämmande att se hur det faktiskt är hos elitryttare. Nog vet man att dessa tjänster ofta genererar i svarta löner och konstiga avtal, men jag trodde kanske inte det skulle se så pass illa ut. Stackars tjejer!

Annars blir det mycket pill med mobilen, läsa tidningar, sticka vidare på mitt gigantiska projekt och inte minst lite tupplurar här och var. Nu fick jag en snabbverkande morfintablett lagom till att M slutade för dagen, så jag planerar faktiskt för att få till ett något längre sömnpass nu. Att sova hela nätter och liknande känns ganska kört, då effekten av smärtlindringen försvinner helt och hållet redan efter några få timmar.

Både kroppen och knoppen behöver nog en total systemåterställning. Eller kanske till och med Con+Alt+Delete?

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.