Det blir tydligen ambulansflyg hem

Hemtransport

Hemtransport

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta men vår välplanerade hemresa gick åt helvete. För några timmar sedan visade det sig att sjukreseenheten i Mariestad gett oss (och troligen många andra) fel instruktioner och framförallt ett helt fel telefonnummer. Istället för vanliga liggande sjukresor, så har de hänvisat oss patienter utan extra vårdbehov till riktiga AMBULANSTRANSPORTER.

Får prata med både liggande sjukresor, eller specialfordon som det kallas och ambulanstransporter. Alla är överens om att lirarna i Mariestad givetvis får ta på sig detta men kvinnan där försöker skylla ifrån sig och påstår att de inte har med detta att göra. Vi påtalar att vi varken får tag på liggande transport eller att rullstolen får följa med tillbaka – trots att det var DE själva som bokade resan ner åt oss. Rullstolen ska ju rimligen med tillbaka?! Ja och bokar man resan med ledsagare så ska väl rimligen assistenten följa med hem igen..

En annan (trevligare) kvinna ringer tillbaka ifrån Mariestad men påpekar att ”jag faktiskt sa att jag trodde man kunde fälla ihop rullstolen och ta med den i ambulansen”. Suck! Nej, jag höll med henne och sa att det rimligen borde gå men inte sjutton kan jag avgöra det.  Innan vi lade på så frågade jag om hon trodde skattebetalarna i vårt län skulle bli glada om media fick nys på detta men det var tydligen inte hennes problem heller.

Då vi är utomlänspatienter så blir allt krångligt och jag hör egentligen inte till Ängelholms sjukhus utan till Aleris ortopedi, som i sin tur köper in övernattningsdygn på sjukhuset. Ja då kanske de kunnat hjälpa oss kan man tro? Men så enkelt är det inte då jag fått en specialremiss från ortopeden i Skövde. De i sin tur har jag ingen kontakt med, då de avsagt sig patienter med Ehlers-danlos och hänvisar till primärvården. Detta var enbart en second opinion som jag bråkade mig till.. Primärvårdens läkare är inte ens i Sverige och jag är listad på annat ställe sedan två dagar. Haha. Ja vilken soppa…

Ja hur kommer vi nu hem då?

Efter X antal telefonsamtal med diverse personer så har de tydligen bestämt sig för taxi för rullstolen och vi andra får ta ambulansflyg (!). Vid 17:00 kommer en vanlig ambulans och hämtar oss på sjukhuset, för vidare transport till flygplatsen. 18:00 beräknas flyget anlända och när vi sedan lyft så ska det ta ungefär 40 min till Skövde… Där en annan ambulans står redo för att köra oss sista biten hem. Ja och bära in mig med bår ända fram till sängen pga rullstolen inte hunnit hem (först ca 21:00 trodde de att den skulle levereras)


Nej nu ringde de och säger att flyget kommer först 19:30. Jisses!

Hur ska man sammanfatta den här cirkusen?

  • Den här resan blir skitdyr för landstinget och alla skattebetalare (!)
  • Troligen har det skett X antal felaktiga sjuktransporter helt i onödan och för X antal miljoner (?!)
  • Sjukreseenheten i Mariestad har noll koll på sina rutiner och telefonnummer.
  • Sjukreseenheten har dessutom en kvinna som behöver skickas på charmkurs.
  • Jag är illamående och trött utöver smärtan och ser inte fram emot alla byten mellan transporter.
  • Det stod i mina papper att jag behöver förberedas och lätt blir stressad pga Asperger/ADD.  Eller hur! 🙄
Related Posts

Discussion about this post

  1. Åsa skriver:

    Oj vilken soppa 😮 skönt att du kommer hem iallafall. Blir en dyr nota för skattebetalarna. Håller med dig om att det hade passat sig bra i media.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.