Operation av SI-led

Jag får många frågor från både privatpersoner och vårdpersonal, som handlar om min stundande operation. Flertalet har inte hört talas om dessa ingrepp och det är ju faktiskt inte så konstigt. Dels utför få läkare den här sortens operation men det är till att börja med ingen här i närheten.

Nu i efterhand förstår man hur pass mycket landstingens ekonomin styr över detta med remisser och att jag hade tur som lyckades bråka till mig en ”second opinon”. Ortopedmottagning här i grannstaden var helt emot detta och sa att mina problem med si-lederna inte gick att åtgärda kirurgiskt. De glömde bara nämna att det enbart var de själva som inte klarade såna här ingrepp.

En stillbild från informationsfilmen.

En stillbild från informationsfilmen.

Jag kommer aldrig glömma den dagen jag besökte Ängelholm första gången och han visade mig mina röntgenbilder samtidigt som han förklarade vad som felade. Det som en och annan påstod skulle gå att träna bort – det var snarare helt ”söndersmulat”. Besöket som följde var en riktig aha-upplevelse och känslan när blokaden med smärtlindring (nål samt en röntgen som såg så allt hamnade 100% rätt) tog på exakt det stället jag hade min huggande smärta. Det som småkäcka människor kallade för ”något värre foglossning än normalt” – rörde sig snarare om en hysteriskt huggande smärta.

Smärtor och värmeslag om vartannat..

Smärtor och värmeslag om vartannat..

Förra sommaren opererade jag höger sida och det var en tuff upplevelse. Dels själva ingreppet men främst rehabiliteringen. Det var enormt jobbigt mentalt men smärtorna var ändå absolut värst. Jag fick ta enormt mycket stark smärtlindring och dagarna flöt nästan ihop. Huggande ont i ländryggen och skärande smärtor i höfterna – om man nu bara råkade vrida sig lite lite fel.  Värst var det när man skulle förflytta sig det minsta lilla.

Jag har förberett mina assistenter så gott som bara går. För jag kommer förändras rejält och detta både fysiskt och psykiskt. Det rör sig inte om veckor längre utan dagar. Nu är det nedräkning på riktigt…

Vad gör de egentligen under operationen?

Jag är så värdelös på att förklara så jag tänkte istället tipsa er om att kolla in detta korta men informativa filmklipp.  En sammanfattning på varför och när man väljer att operera. Ja och hur själva ingreppet kommer gå till:  HÄR

SI-leder

SI-leder

Filmen och två bilder är från si-bone.com

 

Related Posts

21 Discussion to this post

 1. Days by Johanna skriver:

  Att man skall behöva står på sig egentligen 🙁

 2. […] har varit relativt smärtfri från höger sida (operation 2015) i en längre tid men igår morse så väcktes jag av brutala hugg därifrån. Trodde först […]

 3. Jennifer Axelsson skriver:

  Jag e opererad 4 ggr i Ängelholm. Jag har problem med att implantaten lossnar. Smärtan e olidlig, kan inte sitta och mitt ben domnar och skakar. Har du samma problem?

  • Lillgammal skriver:

   Men usch vad otäckt.
   När opererades du?
   Har inga såna erfarenheter.
   Hoppas det läker fast snart!

   • Elisabeth øster skriver:

    Jeg er fra Danmark og har også konstante smerter fra venstre si led hvor der kun er diskret slidgigt på røntgen men desværre normalt på MR. Kan jeg få et Tlf nr på det sygehus der opererer si ?? Gerne på min Tlf 😀😀 Tak mvh Elisabeth øster, Aalborg Danmark Tlf 2679 7487

    • Elisabeth øster skriver:

     Men også ok hvis en svarer her 😀😀 mvh Elisabeth øster

    • Lillgammal skriver:

     Jag är opererad på Ängelholms sjukhus av Doktor Sturesson på Aleris ortopedi. Hoppas att du också kan få hjälp!

     • Elisabeth øster skriver:

      Tak for dit svar. Du skriver dr Sturesson fra aleris ortopæd. Aleris er jo privat – vil det sige du selv betalte for OP ??
      Et du blevet smertefri ?
      Og vil Nej for jeg havde jo ik penge til den benzin regning, vil gerne ha det overtræk vækdu anbefale OP ?
      Var det slemt at komme igennem ?? Har du Tlf nr på angelholm sygehus ?
      Det var mange spørgsmål – håber du svarer 😀

     • Lillgammal skriver:

      Jag fick en remiss efter ”second opinion” från mitt landsting i Västra Götaland. Skåne har eller iaf HADE avtal med Aleris. Så jag har inte betalat något för detta men fick bråka mycket 😫
      Googla på numret – har det inte i huvudet tyvärr.

     • Elisabeth øster skriver:

      Undskyld Der smuttede noget forkert tekst med midt i mine spørgsmål – der skulle stå vil du anbefale OP ?
      Har du selv betalt OP
      Var OP hårdt at komme igennem ?
      Er du blevet smertefri ?
      Har du Tlf nr på angelholm sygehus ? Og måske også Tlf på dr Sturesson ?

     • Lillgammal skriver:

      Jag har EDS som påverkar hela kroppen men just SI-lederna har blivit jättebra.
      90% av smärtan och problemen har försvunnit där 😁

     • Elisabeth øster skriver:

      Er du rar svare på om du selv har betalt for OP og rar give mig Tlf på angelholm sygehus ??

     • Lillgammal skriver:

      Jag har INTE betalat för operationen.
      Jag har inte numret dit utan du får googla på Aleris ortopedi+Ängelholm så hittar du nog ett.
      Svarade på frågorna tidigare men är nog svårt pga språket 😜

     • Elisabeth øster skriver:

      Tak for svaret 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.