Operation av SI-led

Jag får många frågor från både privatpersoner och vårdpersonal, som handlar om min stundande operation. Flertalet har inte hört talas om dessa ingrepp och det är ju faktiskt inte så konstigt. Dels utför få läkare den här sortens operation men det är till att börja med ingen här i närheten.

Nu i efterhand förstår man hur pass mycket landstingens ekonomin styr över detta med remisser och att jag hade tur som lyckades bråka till mig en ”second opinon”. Ortopedmottagning här i grannstaden var helt emot detta och sa att mina problem med si-lederna inte gick att åtgärda kirurgiskt. De glömde bara nämna att det enbart var de själva som inte klarade såna här ingrepp.

En stillbild från informationsfilmen.

En stillbild från informationsfilmen.

Jag kommer aldrig glömma den dagen jag besökte Ängelholm första gången och han visade mig mina röntgenbilder samtidigt som han förklarade vad som felade. Det som en och annan påstod skulle gå att träna bort – det var snarare helt ”söndersmulat”. Besöket som följde var en riktig aha-upplevelse och känslan när blokaden med smärtlindring (nål samt en röntgen som såg så allt hamnade 100% rätt) tog på exakt det stället jag hade min huggande smärta. Det som småkäcka människor kallade för ”något värre foglossning än normalt” – rörde sig snarare om en hysteriskt huggande smärta.

Smärtor och värmeslag om vartannat..

Smärtor och värmeslag om vartannat..

Förra sommaren opererade jag höger sida och det var en tuff upplevelse. Dels själva ingreppet men främst rehabiliteringen. Det var enormt jobbigt mentalt men smärtorna var ändå absolut värst. Jag fick ta enormt mycket stark smärtlindring och dagarna flöt nästan ihop. Huggande ont i ländryggen och skärande smärtor i höfterna – om man nu bara råkade vrida sig lite lite fel.  Värst var det när man skulle förflytta sig det minsta lilla.

Jag har förberett mina assistenter så gott som bara går. För jag kommer förändras rejält och detta både fysiskt och psykiskt. Det rör sig inte om veckor längre utan dagar. Nu är det nedräkning på riktigt…

Vad gör de egentligen under operationen?

Jag är så värdelös på att förklara så jag tänkte istället tipsa er om att kolla in detta korta men informativa filmklipp.  En sammanfattning på varför och när man väljer att operera. Ja och hur själva ingreppet kommer gå till:  HÄR

SI-leder

SI-leder

Filmen och två bilder är från si-bone.com

 

Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Days by Johanna skriver:

    Att man skall behöva står på sig egentligen 🙁

  2. […] har varit relativt smärtfri från höger sida (operation 2015) i en längre tid men igår morse så väcktes jag av brutala hugg därifrån. Trodde först […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En helt vanlig onsdag

Handikapptoaletter & ”gräddfilen”

Dagen efter: SMÄRTA

TITANIC THE EXHIBITION

Mor och dotter på vift

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.