Barn med NPF och hästar

Glömde bifoga det här korta filmklippet i förra inlägget så vi gör ett nytt försök nu. Visst är hon söt vår lilla tjej? Ett riktigt litet kraftpaket och klipsk som få.  Hormonell och tjurig mellan varven men minst lika genomgo och snäll resterande tiden.

Paleja i paddocken

Ibland får man nästan nypa sig i armen för jag trodde aldrig vi skulle ha häst och speciellt inte ett sånt charmtroll som Paleja. Hästen som påstods vara en hemsk sådan och livsfarlig för sina fyrbenta vänner i hagen.  Pyttsan är väl allt jag har att säga om saken. Det kanske bara rörde sig om en ”lantis” utan karta – mitt i Stockholm? 😉

Nej skämt och sida. Hon har fått flytta omkring hej vilt och har bytt medryttare i ett rasande temp. . Stackars fina häst.  14 år gammal och i sin livs form (okej mitt fettreserver på magen likt sin ägarinna), så börjar hon äntligen landa. Jag tror hon förstått att det här är för evigt. Både jag och maken är numera exakt lika mycket förtjusta i henne och likaså barnen, med S i spetsen..

Jag är övertygad om att djur är bra för alla barn och speciellt de som har autism adhd. Nej, jag har ingen källhänvisning, men det har blivit så extremt tydligt hos våra barn. Jag blir ständigt påmind om min egna barndom och hur betydelsefulla mina fyrbenta var. Det är både minnen och fotografier på mig.

Hästar kan locka fram så enormt mycket känslor och tankar – samtidigt som man i regel alltid får struktur och rörelse på köpet. En del brukar ständigt förespråka hur man ska utesluta både det ena och det andra i kosten.  Ja för att ”bota Autism” eller åtminstone för att barnen ska må bra trots NPF i olika former. Ja vad tycker nu jag om det här då? Jag är inte direkt imponerad utan tror mer på Placeboeffekt, men med kost istället för läkemedel.  Nja, köp då hellre en ponny eller två till era barn och glöm absolut inte en större modell till er själva.. 🙂

Hästar och ridning är balsam för både kropp och själ!

 

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.