Livet med AD(H)D = Jenkadans?

Första dagen med min personliga assistent har verkligen gått jättebra och jag är enormt nöjd med valet. En jättego tjej helt enkelt och det känns redan riktigt avslappnat. Hoppas att det kommer ”klicka” lika bra med de andra två.  Även om den ena assistenten enbart kommer vara timvikarie och den tredje ha en mindre tjänst som det ser ut i nuläget – så är det ändå enormt viktigt. Det är nämligen en av dessa två som kommer följa med ner till Ängelholm och operationen. J har en månads uppsägningstid på sin tjänst och jobbar i nuläget nästan heltid, så hon kan inte följa med.

Idag fick hon följa med till rehabträningen och även check av blodtrycket. Både träning och siffrorna fick OK-stämpel 😉 Blev som vanligt enormt trött och får en hel del smärta i kroppen efter träningen, men jag känner ju samtidigt hur kass jag blivit – bara under mitt korta uppehåll. Även om det då blir extra tufft kroppsligt, så blir man dubbelt så laddad rent mentalt. Äntligen har som hjärnan fattat hur många fördelar det faktiskt finns med rehabträning. Har man värdelös bindväv pga Ehlers-danlos, ja då får man helt enkelt se till att man kompenserar upp detta med muskler. Det går inte att jämföra med hård gymträning och personer som lyfter tunga vikter men det är minst lika viktigt. Bålstabilitet och kroppskännedom = kroppens bibel.

Efter träningen så besökte vi vårt lilla Apotek och fick som vanligt vänta ganska länge (fredag ni vet). Käkade lunch och handlade bröd på torget. Tog även en vända in till bokhandeln för att fixa en kalender till personalen. Ja så de kan hålla ordning på en viss virrhöna lite bättre 😉 Det är tänkt att få ordning på kontorsdelen här hemma de närmaste dagarna och vi väntar samtidigt på en leverans från IKEA med lite småförvaring. En hylla ska upp på väggen och saker ska ställas i ordning bättre, både i och på skrivbordet.

Man kan ju åtminstone försöka intala sig själv att detta hysteriskt kreativa kaos blir lite mer ”normalt och välfungerande”. Att leva med en AD(H)D-hjärna är minst sagt komplext ska ni veta. Att behöva ordning och reda för att känna lugn och ro – men samtidigt aldrig nå dit fullt ut. Livet och tillvaron blir som en ständig Jenka-dans….

Lite smått och gott till hemmakontoret

Lite smått och gott till hemmakontoret

Passade även på att bunkra upp med lite handdukar. Av någon mystisk anledning så finns det aldrig tillräckligt många här hemma… s 

Har ni några smarta tips på förvaring? Hur löser ni det med småförvaring?

Related Posts

Discussion about this post

  1. Helen skriver:

    Så är det, en evig Jenkadans!
    Precis när jag fått ordning så mår jag så bra att mitt kreativa jag kommer fram….sen vetefan vad som händer…..tillbaka till ruta 1…! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kvar på sjukhuset

Sjukhusinläggning

Luxerad käkled

Zzz

Det doftar MISTELBÄR

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.