”Duktig flicka-syndromet”

Så nu har jag åkt hem från bästa Amanda och tänka sig; sakerna kom faktiskt med i bilen. Inte illa alls. Lyckades även fynda ett finfint schabrak som t o m maken kommer att godkänna. Mörkgrönt och diskreta men snygga kanter.

Efter några minuters nervsammanbrott över oordning här hemma så tog jag rullen och förflyttade mig utomhus. Önskar så att jag kunde BIDRA mer och kunna gå loss med dammsugaren som förr eller bara lassa i och ur några omgångar med tvätt. Maken har ju fullt upp med allt som snurrar på med barnen (något verkställt beslut via kommunen kan vi nog bara drömma om) och det var extremt rörigt i morse, så jag klandrar absolut inte honom.  Det är kaos här men egentligen är det inget vi kan påverka i nuläget.

Vi får bara fokusera på att göra det bästa av dagarna och prioritera det som är mest nödvändigt. Nu har barnen precis kommit hem från fritids/förskola och härjar för fullt i trädgården. Fångade ett litet ögonblick i hammocken (dynorna är kvar inomhus pga katter i området), innan de sprang vidare.

Lilleman kollar om det kommit någon mer post

Lilleman kollar om det kommit någon mer post

Idag har jag passat på att glida runt i min vackra klänning från Ilse Jacobsen (inköpt till bröllop förra sommaren) och jag känner mig faktiskt riktigt fin. Vad spelar det för roll om jag svullnat upp och vågen visar lite extra? Jag kan ändå använda ”vanliga kläder” och storlekar som finns i de flesta butiker. Jag måste gilla läget. Saker blir annorlunda när man sitter i rullstol mestadels och så kommer det förbli. Det handlar bara om att få in en balans även där i livet…

”Duktig flicka-syndromet” måste få ett stopp. Jag måste fatta att jag inte kan göra mer än mitt bästa. Vare sig praktiskt eller mentalt.  Jag måste lära mig att jag duger. Jag är inte osynlig och liten längre. Jag är en vuxen kvinna som banne mig ska kämpa med min självkänsla.

Nu utmanar jag även er – så det skriker om det! Är ni med mig och tänker kämpa fullt ut?

 

Related Posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ett positivt beslut

Socialnämndens arbetsutskott 22/11

Mer svar?

Rosa drömmar

Pokémon GO i kylan

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.